![]() |
Szlak trafił partycję D
Pojawił mi się problem z dyskiem (partycja logiczna D:\). Opiszę problem:
Włączam dzis kompa żeby za pomocą Partition Magica 7.0 zmienic rozmiar partycji D. W momencie gdy te paski informujące o postępie (konkretnie w momencie: "Moving partition" lub "Data" bo mie pamiętam) komp się zawiesił (sic!). Myślę sobie-uruchomię go ponownie i będzie OK. Nie wiecie jak się zdziwiłem gdy po uruchomieniu kompa zajrzałem na dysk D: (patrz rysunek poniżej), na dysku pojawił się bałagan, jakieś dziwne nazwy folderów i plików. Nic nie ruszałem od tego momentu na dysku D nic nie zapisywałem i nic nie usuwałem, podejrzewam (i pewnie tak jest), że trzeba tu użyc programu firmy Ontrack - EasyRecovery (mile widziany link do najnowaszej 6.0 wersji tego softu, no i craczek też by się przydał; BTW - mam EasyRecovery Personal 5.12a bez cracka) lub za pomącą innego programu (jakiego i jak?). Jak rozwiązać problem czyli jak przywrócić pliki, foldery i właściwą strukture katalogów ? Trochę to chaotycznie napisane ale jestem trochę wqrwiony. |
sprawdz skrzynke ;)
|
mógłbym też poprosić
|
Cytat:
ftp://18.internet-cafe.kolfer.com.pl...a/FO-E512A.EXE PS. to jest link do wersji DEMO, jesli co |
Witam !
Wszystko trafił szlag ale RECYCLED / Folder winshita / nie naruszony ! |
Cytat:
|
Big thx. Y@nkee_PL
|
Ale zes inwazje zrobil.
Jak prawdziwy MacGyver :P Proponuje uzyc get data back jakby nie pomogl easy. Ale linku nie mam bedziesz musial poszukac. |
Cytat:
Może teraz coś zdziałam |
Z tego co pamietam to Partition Magic juz przy instalacji robi 2 dyskietki ratunkowe na wypadek jakiegos problemu. Moze sprobuj z nimi.
|
Widzę, że masz nielegalnego Norton Antywirusa? Oj nieładnie. 8)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sprawa przedstawia się tak:
Za pomocą EasyRecovery Professional Edition (thnx Y@nkee_PL ) z 3,5 GB odzyskałem niecałe 900 MB :( :( :( |
Cytat:
Co ci szkodzi. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:17. |