![]() |
dotyczy testów na CDRInfo do Sobal'a i innych
Mam taką sugestie, poniewaz przeglądając testy na stronie CDRInfo co do ich wartości merytorycznej nie mam zastrzezeń, ale czy może dałoby się zrobic tak - jesli juz wykresy są przygotowywane - dotyczace zestawienia nagrywarek w jednym tescie - by konkretna nagrywarka w kazdym zestawieniu miała jeden kolor przyporządkowany ? skróciłoby to dołaczaną do kazdego zestawienia legende a i jednocześnie stało się to łatwiej - ze tak to nazwe - przyswajalne. Naturalną rzeczą jest ze jak patrze na osiągi lite-ona na jednym zestawieniu oczekuje ze na następnym bedzie pod tym samym kolorem reprezentowany .. a tu zonk, tak mi sie nasunęło jesli już to ktoś robi czy mogłby to zrobić bo jesli nie to ... nie.
dzieki |
Witaj Ob@r
Sprawa nie jest tak prosta jak myślisz, liteonów - od początku testów - było już chyba 9.... a razem przetestowanych napędów - około 80... trudno mi powiedzieć czy wykresy były by tak proste do przeglądania - gdybym chciał gdzieś umieścić wykres z tyloma skłądowymi... żadne kolory by mi nie pomogły - i ten "tasiemiec" byłby kompletnie nieczytelny... W tej chwili zostało to rozwiązane inaczej, wykresy są generowane dynamicznie, w recenzji danego napędu - tylko ten testowany zaznaczony jest innym kolorem. Czyli jeżeli czytasz test litka x52, tona wykresach zaznaczony jest ten litek, a jak potem czytasz testy lg x52, to na tych samych wykresach zaznaczone są wyniki właśnie lg. Systematycznie zmieniam wykresy ze starszych testów sprzętu na nowe - dynamiczne - ale to wymaga czasu. Dodam jeszcze, że trwają prace nad stworzeniem interfejsu dla nowych wykresów, tak by można był dowolnie porównywac osiągi konkretnych urządzeń, ale to również jeszcze trochę potrwa. |
Witaj Sobal SUPER nie nie chodzi mi żeby wszystkie 80 litków miało ten sam kolor tylko w danym tescie na kilku wykresach jeden napęd miał jeden kolor tak jak mowisz, to powinno ułatwić analizę ...
dzieki za odpowiedź pozdrawiam GOOD WORK |
aa no jeszcze trzy grosze... tak przeglądam testy... i wykresy i jeszcze jedno co zwróciło moją uwage to to że wykresy (ładne, kolorowe ) to jednak traca na czytelności ze względu na to że sa pokkryte gradientem Bo to ze wykres jest gradientowany to spoko ale ten mały kwadracik obok nagrywarki której wykres dotyczy tez jest gradientowany to oczywiste ale na takiej powiezchni jest to lub moze być czesto mylace poniważ niektóre wskazania dotyczace konkurencyjne nagrywarki mają podobny gradient co na takim małym kwadraciku jest trudnodostrzegalne, moim skromnym zdaniem moze lepiej i czytelniej byłoby umieszczenie (jesli to mozliwe) historii obok wykresu dotyczacego opisywanej nagrywarki lub na opisie (niejszymi literkami tak jak to jest np we wskazaniach np .: "40x").
..ale nie przejmujcie sie ja i tak jestm daltonistą :) dzieki |
kolorki
Ja też jestem kurcze daltonistą i jak patrzę na takie wykresy to czasami mnie wściekłość ogarnia bo nagle się okazuje, ze dwie rzeczy mają ten sam kolor :)
Jak najwięcej tekstu, tekstu, tekstu, tekstu.... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:30. |