![]() |
Problem Z Lite-on
Mam LITE-ON 48246S. Problem polega na tym, że podczas nagrywania w NERO 5.5.10.0 w trybie DAO transfer odczytu z dysku twardego spada o połowe w stosunku do poziomu podczas nagrywania w trybie TAO. Np.: w TAO mam prędkość odczytu z dysku na poziomie 60x podczas gdy w DAO mam na poziomie 24x. Przez to nie moge nagrywać z maksymalną prędkośćią, czyli 48x. W NERO 5.5.10.7 sytuacja jest taka sama. DMA w dysku i nagrywarce są włączone. Czy wiecie co jest tego przyczyną i co moge zrobić aby poprawić odczyt z dysku podczas nagrywania w trybie DAO?
|
A jak masz podpiętą nagrywarkę...?
|
Dysk jest Primary Master, a nagrywarka jest Secondary Master
|
Czy ktoś się już z czymś takim spotkał???
|
Czy jest ktoś kto może mi powiedzieć co może być przyczyną czegoś takiego???
|
Może wystarczy wgrać najnowsze stery ASPI.
|
Jesli mozesz to sprobuj nagrywarke podlaczyc osobno, ewentualnie z jakims innym napedem. Nawet tylko na probe, zeby sprawdzic, czy cos pomoze. Innych pomyslow niestety nie mam.:(
|
zainstalowałem najnowsze sterowniki ASPI 4.71a2 i nic się nie zmieniło:( . Gdy włączam NERO INFO TOOL wyswietla ze sterowniki ASPI od systemu działają poprawnie natomiast gdy zmieniam zakładke na sterowniki ASPI od NERO wyswietla ze nie są zainstalowane. Czy tak powinno być??? Jezeli nie to jak można je zainstalować i gdzie je zdobyć???
Próbowałem już podłączać dysk i nagryware w różne a raczej wszystkie możliwe sposoby i nic się nie zmienia. :( |
Czy ktoś już miał kiedyś taki problem???
|
Może zainstalowanie nowej wersji biosu coś pomoże??? Co wy na to???
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05. |