![]() |
Problem z XP i DMA :(
Mam nagrywarke MSI-ka ale to nie ważne (tak sądze). Wyłaczył mi się dma na niej ŁAJ ???? Moze to byc wina jakiegos programa ??
|
O widze ze kolejna okazja na nabicie sobie posta lopatologicznymi odpowiedzialmi ;p
a wiec tak Pacio sluchaj bo niebede powtarzal ;) : - jak masz plyte oparta na chipie VIA to zainstaluj sobie 4in1 (innymi slowy sterowniki do pl. glownej dla winszajsa) - sprobuj wysalic z menedzera urzadzen kontroler pierwszego i 2 kanalu IDE powinno pomoc a i jak masz podpieta ta wypalare(majster/save ;) z dyskiem czy sama na tasmie siedzi ktory kanal IDE...) 8) a i bym zapomial JAKI TO JEST MODEL ^_^ |
Niestety mam ten sam problem z nagrywarka LTR-52/24/52 pod WinXP,via 4in1 nie pomaga, ani sterownik ultra-dma od via. Mam podlaczona na master nawet jak byla sama na jednym kanale nie dawalo to zadnego rezultatu. Chyba bede musial sie z tym pogodzic.:buu:
Moja plyta glowna to epox 8kha+ rev. 2.0 |
Cytat:
|
Juz tyle kombinowalem ze mam watliwosc czy to w ogole pomoze. :'(
|
Cytat:
|
Sterownikow od kanalow Ide nie wywalalem, ale juz kiedys probowalem z usuwaniem sterownikow od napedow i instalowalem zas ultra-dma i nagryware sama podlaczalem pod kanale IDE i nic nie pomagalo.
PS. sorry ze sie podczepiam pod topic |
Niestety problem z UDMA nadal wystepuje, WinXP nadal twierdzi ze najlepszy rozwiazaniem jest Multi Word 2.:blee:
|
Cytat:
|
Sorry, że się wtrącam.
Reinstalka windy - masz to jak w banku. Jak wróci Ci wszystko do normy, to znaczy że nie instaluj sterowników które są modne (nowe). Info na viaarena jest czytelne: jak Ci wszystko chodzi O.K. na sterownikach winXP to nie ma potrzeby instalowania nowszych sterowników (4in1). Stery do UltraDma są bardzo kontrowersyjne i niezalecane (powtarzam za viaarena: robisz to na własne ryzyko). ASPI jest nieodzowne. Powodzenia. 8) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:06. |