Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nagrywanie avi (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywanie-avi-16654/)

papyrus 10.02.2003 22:19

nagrywanie avi

nagralem film w formacie avi w nero w trybie zwyklych danych i jak odtwarzam ten film z plytki to nei ma dzwieku .. ?? jak wlanczam opcje nagrywania w trybie video to robi mi plik dwa razy wiekszy, a wczesniej na dysk skopiowalem go w mniejszej postaci... POMOCY.. heh:blee: :blee:

Maciej 10.02.2003 23:18

A czy film odtwarzany z HDD ma dzwięk...?
Może to wina braku kodeków np.AC3 ;)

Tomek777 11.02.2003 00:10

To na 100% brak jakiegoś kodeka. Zainstaluj sobie DivX 5.03 i AC3. A tak na marginesie - wejdź na jakąś stronkę o DivX-ie i ściągnij sobie najpopularniejsze kodeki i wgraj je wszystkie - spokojnie, nic się nie stanie ;) . Któryś zawsze może się przydać, a gryźć się ze sobą nie będą.

sayan 11.02.2003 00:12

Cytat:

Tomek777 napisa***322;(a)
To na 100% brak jakiegoś kodeka. Zainstaluj sobie DivX 5.03 i AC3. A tak na marginesie - wejdź na jakąś stronkę o DivX-ie i ściągnij sobie najpopularniejsze kodeki i wgraj je wszystkie - spokojnie, nic się nie stanie ;) . Któryś zawsze może się przydać, a gryźć się ze sobą nie będą.
no niewiem czy sie gryźć nie bedą :)
umnie sie nie gryzą ..bo mam tylko najbardziej potrzebne :) ale wiem ze kumpel miał z tym problemy :)

ja mam Nimo Codec Pack + FFDSHOW :) i wszystko smiga :) kwestia gustu !

Tomek777 11.02.2003 00:28

A ja mam
divx 5.02 pro
ffdshow
Huffyuv AVI lossless
XviD MPEG-4
i zero problemów. Pewnie powiesz, że mam szczęście ;p .

papyrus 11.02.2003 15:02

z dysku idzie z glosem

Maciej 11.02.2003 15:21

A ja używam DShowPack który już ma FFDShow...
I każdy film ogłądam ;)
Nie wydaję mi się że to wina wypalania filmu.
To musi być coś ze sterami albo kodekami.
A Aspi by nie pomogło...? ;)

papyrus 11.02.2003 15:23

nie iwem co to jest ma zainstalowanego tylko divXa 5.0 pro

Tomek777 11.02.2003 19:54

Oglądasz film z dysku i jest dźwięk, a po nagraniu go na płytkę i próbie odtworzenia z CR-ROM-u nie ma? Szczerze mówiąc jeszcze się z czymś takim nie spotkałem :o .

Bidi 13.02.2003 14:16

[To na 100% brak jakiegoś kodeka. Zainstaluj sobie DivX 5.03 i AC3. A tak na marginesie - wejdź na jakąś stronkę o DivX-ie i ściągnij sobie najpopularniejsze kodeki i wgraj je wszystkie - spokojnie, nic się nie stanie ;) . Któryś zawsze może się przydać, a gryźć się ze sobą nie będą. [/QUOTE]

Zgodze sie ze prawdopodobnie brakuje kodeka ale ze stwierdzeniem zeby zainstalowac wsjo to juz popolemizuje, uwazam ze w tym przypadku nie nalezy instalowac co tylko wpadnie w reke bo sie robi bur... na dysku i w systemie a to niedobrze jedne pliki zastepuja drugie i errror gotowy i BLUE SCREEN w windach DOS - owych.

Bidi 13.02.2003 14:20

Cytat:

papyrus napisa***322;(a)
nie iwem co to jest ma zainstalowanego tylko divXa 5.0 pro
masz divxa 5.0 wywal go bo w tej wersji jest zwalone dostep do cachu i dzwiek rozmija sie z obrazem az zapcha bufor i zwis. Zainstaluj 5.xxx i np: dshowpacki powinno byc ok.

MS 14.02.2003 08:15

Zakładam że kabelek od karty dźwiękowej masz podłączony pod czytnik cd, z którego odtwarzasz ?? Poza tym sprawdź jeszcze czy nie sypnął ci się produkt Billa G. czyli twój directx. JEżeli właśnie padło w nim odtwarzanie dźwięku, to zainstaluj go od początku. Działanie jego sprawdź przez odpalenie windows\system\dxdiag. Potem, jeżeli to to, instaluj dopiero kodeki.
Pozdrawiam

Maciej 14.02.2003 14:59

Cytat:

MS napisa***322;(a)
Zakładam że kabelek od karty dźwiękowej masz podłączony pod czytnik cd, z którego odtwarzasz ?? Poza tym sprawdź jeszcze czy nie sypnął ci się produkt Billa G. czyli twój directx. JEżeli właśnie padło w nim odtwarzanie dźwięku, to zainstaluj go od początku. Działanie jego sprawdź przez odpalenie windows\system\dxdiag. Potem, jeżeli to to, instaluj dopiero kodeki.
Pozdrawiam

Kabelek audio nie ma nic tu do rzeczy, używany tylko jest do płyt z audio .cda...;) ,a z systemem Windows XP nawet nie trzeba kabelka ,sygnał audio jest przesyłany poprzez taśme...;)

Y@nkee_PL 14.02.2003 16:47

Cytat:

papyrus napisa***322;(a)
nagralem film w formacie avi w nero w trybie zwyklych danych i jak odtwarzam ten film z plytki to nei ma dzwieku .. ?? jak wlanczam opcje nagrywania w trybie video to robi mi plik dwa razy wiekszy, a wczesniej na dysk skopiowalem go w mniejszej postaci... POMOCY.. heh:blee: :blee:
przeinstaluj DirectX-a i zainstaluj nowego DivX'a (v. 5.03)
filmy nagrywaj jako zwykle dane, nie uzywaj VideoCD :blee:
Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
[...]z systemem Windows XP nawet nie trzeba kabelka ,sygnał audio jest przesyłany poprzez taśme...;)
no bez jaj, serio ???
nawet nie wiedzialem, heh :spoko:

sorbo 14.02.2003 18:34

Cytat:

papyrus napisa***322;(a)
A ja używam DShowPack który już ma FFDShow...
I każdy film ogłądam
Nie wydaję mi się że to wina wypalania filmu.
To musi być coś ze sterami albo kodekami.

DShowPack to chyba najlepsz zbior potrzebnych kodekow jeszcze mi sie nie zdazylo aby cos na nim nie dzialalo

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20.