![]() |
nagrywanie avi
nagralem film w formacie avi w nero w trybie zwyklych danych i jak odtwarzam ten film z plytki to nei ma dzwieku .. ?? jak wlanczam opcje nagrywania w trybie video to robi mi plik dwa razy wiekszy, a wczesniej na dysk skopiowalem go w mniejszej postaci... POMOCY.. heh:blee: :blee:
|
A czy film odtwarzany z HDD ma dzwięk...?
Może to wina braku kodeków np.AC3 ;) |
To na 100% brak jakiegoś kodeka. Zainstaluj sobie DivX 5.03 i AC3. A tak na marginesie - wejdź na jakąś stronkę o DivX-ie i ściągnij sobie najpopularniejsze kodeki i wgraj je wszystkie - spokojnie, nic się nie stanie ;) . Któryś zawsze może się przydać, a gryźć się ze sobą nie będą.
|
Cytat:
umnie sie nie gryzą ..bo mam tylko najbardziej potrzebne :) ale wiem ze kumpel miał z tym problemy :) ja mam Nimo Codec Pack + FFDSHOW :) i wszystko smiga :) kwestia gustu ! |
A ja mam
divx 5.02 pro ffdshow Huffyuv AVI lossless XviD MPEG-4 i zero problemów. Pewnie powiesz, że mam szczęście ;p . |
z dysku idzie z glosem
|
A ja używam DShowPack który już ma FFDShow...
I każdy film ogłądam ;) Nie wydaję mi się że to wina wypalania filmu. To musi być coś ze sterami albo kodekami. A Aspi by nie pomogło...? ;) |
nie iwem co to jest ma zainstalowanego tylko divXa 5.0 pro
|
Oglądasz film z dysku i jest dźwięk, a po nagraniu go na płytkę i próbie odtworzenia z CR-ROM-u nie ma? Szczerze mówiąc jeszcze się z czymś takim nie spotkałem :o .
|
[To na 100% brak jakiegoś kodeka. Zainstaluj sobie DivX 5.03 i AC3. A tak na marginesie - wejdź na jakąś stronkę o DivX-ie i ściągnij sobie najpopularniejsze kodeki i wgraj je wszystkie - spokojnie, nic się nie stanie ;) . Któryś zawsze może się przydać, a gryźć się ze sobą nie będą. [/QUOTE]
Zgodze sie ze prawdopodobnie brakuje kodeka ale ze stwierdzeniem zeby zainstalowac wsjo to juz popolemizuje, uwazam ze w tym przypadku nie nalezy instalowac co tylko wpadnie w reke bo sie robi bur... na dysku i w systemie a to niedobrze jedne pliki zastepuja drugie i errror gotowy i BLUE SCREEN w windach DOS - owych. |
Cytat:
|
Zakładam że kabelek od karty dźwiękowej masz podłączony pod czytnik cd, z którego odtwarzasz ?? Poza tym sprawdź jeszcze czy nie sypnął ci się produkt Billa G. czyli twój directx. JEżeli właśnie padło w nim odtwarzanie dźwięku, to zainstaluj go od początku. Działanie jego sprawdź przez odpalenie windows\system\dxdiag. Potem, jeżeli to to, instaluj dopiero kodeki.
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
filmy nagrywaj jako zwykle dane, nie uzywaj VideoCD :blee: Cytat:
nawet nie wiedzialem, heh :spoko: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20. |