Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   PhenoProtect2 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/phenoprotect2-16655/)

kuli 10.02.2003 22:20

PhenoProtect2

Mam slownik polsko-angielski COLLINS posiadam 3 programy,ktorymi probowalem zrobic sobie kopie zapasowa...
CLone CD CLONE XLL i Profiler wszystkie najnowsze wersje...
Napotykam na takie trudnosci :
Scanuje rodzaj zabezpieczenia : PhenoProtect2
Wlanczam Profiler i nie ma tam tego rodzaju zabespieczenia,ale jest tylko 1 wersja, nastepnie robie obraz plyty nagrywam na cdrw i slownik sie nie otwiera...
Mozecie mi powiedziec w jaki sposob zrobic aby to działalo, jestem poczatkujacy i nie znam sie zbytnio na tym... Z gory dziekuje...

sobi1 10.02.2003 23:38

A ja mam wersje zabezpieczoną SecuRomem NEW. Dziwne nie?

sobi1 10.02.2003 23:47

Ilość załączników: 1
A może mi to ktoś wytłumaczyć

krzyches 10.02.2003 23:47

Re: PhenoProtect2

Cytat:

kuli napisa***322;(a)
Mam slownik polsko-angielski COLLINS posiadam 3 programy,ktorymi probowalem zrobic sobie kopie zapasowa...
CLone CD CLONE XLL i Profiler wszystkie najnowsze wersje...
Napotykam na takie trudnosci :
Scanuje rodzaj zabezpieczenia : PhenoProtect2
Wlanczam Profiler i nie ma tam tego rodzaju zabespieczenia,ale jest tylko 1 wersja, nastepnie robie obraz plyty nagrywam na cdrw i slownik sie nie otwiera...
Mozecie mi powiedziec w jaki sposob zrobic aby to działalo, jestem poczatkujacy i nie znam sie zbytnio na tym... Z gory dziekuje...

Cos mi sie wydaje, ze ostatnie wersje ClonyXXL troche sie myla w rozpoznawaniu. Mnie dwie kolejne pokazywaly rozne w tej samej grze, w tym owo PhenoProtect2 (post "co jest z clony")???

-Sid-The-Rat=> 11.02.2003 07:24

ja ci to sobi1 wytlumacze, dobitnie

otoz Clonyxxl to BADZIEWIE!~

ten program kozysta z takiej samej metody testow jaka ty mozesz zastosowac uzywajac tylko exploratora windows...
zalosne ejst jak duza popularnosc zyskal tak slaby program

jesli ktos potrzebuj PEWNYCH inforamcji o danym tytule - na GCW znajdzie przy kazdym opisie 100% pewna informacji - info od ludzi ktorzy crackowali/lamali/obchodzili dane zabezpieczenie

Dawid Partyka - Koli 11.02.2003 08:08

Umnie ClonyXXL (najnowsza wersja) pokazywala na płycie niczym nie zabezpieczonej zabezpieczenie Starforce 3.0 (co najciekawsze jak sprawdzałem co kontroluje za pomoca bus Hound to okazało się że czytał tylko wpis w TOC i nic pozatym.

krzyches 11.02.2003 10:37

A teraz ja Ci to, Sid, dobitnie wytlumacze (z pewna niesmialoscia taka, oczywiscie...). XXL jest popularny, bo uroczo zwalnia od myslenia. Szybko, latwo i jak widac nieskutecznie. Sam jestem leniwy i chcialbym miec rzetelnego skanera. Pozdrawiam^_^

sobi1 11.02.2003 11:25

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
ja ci to sobi1 wytlumacze, dobitnie

otoz Clonyxxl to BADZIEWIE!~

...

Mocne słowa :) .

kuli 11.02.2003 12:46

na GCW znajdzie przy kazdym opisie 100% pewna informacji ??
Co to jest GCW i w jaki sposob wy rozpoznajecie zabezpieczenia??
Czy najpier powinienem poczytac o tym duzo i zabrac sie do ręcznej zabawy??

grzeniu 11.02.2003 13:41

Cytat:

kuli napisa***322;(a)
na GCW znajdzie przy kazdym opisie 100% pewna informacji ??
Co to jest GCW i w jaki sposob wy rozpoznajecie zabezpieczenia??
Czy najpier powinienem poczytac o tym duzo i zabrac sie do ręcznej zabawy??

GCW to: http://www.gamecopyworld.com/

-Sid-The-Rat=> 11.02.2003 17:16

i info z GCW jest w 99% zetelne - czasem jest wtopa bo zaloga crackowala inna wersje gry - ale nie mialem jeszcze takeigo przyapdku

kuli 11.02.2003 19:35

szkoda ze to tylko o grach ;]

woitas 15.02.2003 22:29

nie do konca...:chytry:

adamzet 23.02.2003 11:40

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jesli ktos potrzebuj PEWNYCH inforamcji o danym tytule - na GCW znajdzie przy kazdym opisie 100% pewna informacji - info od ludzi ktorzy crackowali/lamali/obchodzili dane zabezpieczenie
I tu blad....:blee: Otoz nie zawsze wersja angielska jest zabezpieczona tym samym sposobem co polska! Nie wiem czym jest to spowodowane (niewazne zreszta), ale kilka polskich wersji znanych gierek jest tak samo niekopiowalna tak ich anglojezyczne odpowiedniki. :idea: Bywalo, ze przegrana przeze mnie giera, ktora miala byc zabezpieczona teoretycznie - bo pewnie wkrotce ktos cos wymysli bez Twinpeak'owania - NIEKOPIOWALNYM (w/g GCW ofcoz) Securomem 4.8x u mnie lazila po normalnym kopiowaniu Clonem przy ustawieniach dla gier niezabezpieczonych... ??? Dziwne, ale prawdziwe! || Pozdrowka!

-Sid-The-Rat=> 23.02.2003 14:45

widze ze nie czytals posta 3 pietra wyzej w ktorym zwracam uwage na to ze crackowac mozna kilka wersji gier

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:36.