![]() |
Image ??? :(
Na wstepie chce sie ze wszystkimi przywitac i mowie "Czesc!!!"
mam dosc nietypowy problem ( tak mi sie zdaje ) , mianowicie : Posiadam nagrywarke LG 12X CED 8120B ( nero pokazuje Gold Star :) ) i jak robie imaga plyty to przy wypalaniu imaga ( neizalerznie czy odrazu po skopiowaniu imaga wypalam czy pozniej z dysku ) . W sumie nie jest to problem bo moge skopiowac plytke na dysk i dopiero wypalic a nie bawic sie w image , ale nurtuje mnie dlaczego tak sie dzieje . Nagrywalem na plytkach Hawk a versja Nero to 5.5.10.0 . Jeszcze przy wypalaniu z tym pier*** imagiem nie robie "zakonc CD" z gory dzieki p.s. jeszcze jak ostatnio nagralem imaga , oczywiscie sie niewypalil to pozniej dogralem kilka plikow. okazalo sie ze moja nagrywarka widzi tylko te dograne pliki a CD ROM widzi tylko wypalonego w czesci imaga ( znaczy sie wszystkie pliki widzi ale tylko niektore chodza ). Prosze o wyjasnienie . |
??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
mozna troche jasniej? |
Albo to taka pora, ale nie wiem o co ci chodzi. Czy moglbys napisac dokladnie z czym problem? Bo to prawie dzial na wesolo.
|
Heh widze ze nie tylko ja sie zastanawialem o co tu chodzi;p
|
Tak myślałem i myśłałem ..ale nic nie pisałem bo myślałem że ja nie rozumiem albo jestem ebe...ale widzę że nie jestem sam...
O co chodzi z tymi imagami...;) |
1. Robie imaga plyty
2. Proboje go wypalic 3. Nie wypala sie plyta ( tylko wtedy jak chce wypalic imaga ) 4. Nie wiem dlaczego ??? 5. Prosze o pomoc 6. Dziekuje !!! |
A jak ty nagrywasz tego imaga w nero? Bo powinien miec format *nrg i nagrywasz go poprzez plik->nagraj plik obrazu i o ile pamietam to nero chyba domyslnie zamyka plyte po nagraniu obrazu wiec nie da sie juz nic dograc na tej plycie. Pisze to z pamieci i jesli sie myle to mnie poprawcie (a dawno nie nagrywalem obrazu w nero). Mozesz tez go podmontowac w jakims wirtualnym napedzie i zgrac w locie na plyte. Tak robiles i nie wychodzi?
|
ja wymiekam.... pszczoła niestety jak lubie pomagać to tak pokręciłeś że ja bym tego lepiej nie ujął ...
a ten text na końcu " proszę o wyjaśnienie" to już przypieczetował cały tn topic :) :) :) :) |
Cytat:
mozna odznaczyc to zamykanie plyty. tylko ze zadna plytka mi sie z imaga w pelni nie nagrala. W czym tkwi problem ??????? |
Cytat:
Jak cie zle zrozumialem to przepraszam !!! |
mniemam ze błedem jest buffer underrun ???
zanczy ze dane za wolno spływają (może to kłopoty z dma) jaki masz system ? |
Cytat:
WinBlows '98 SE Nagrywam na pelnej predkosci ( 12X ) , moze poprobuje na wolniejszej ??? czy jak poprobuje na CD-RW i pojawi sie blad to czy plytka do wywalenia , czy jak sie wyczysci to bedzie chodzila ??? |
Zwolnij....zwolnij, a na cdrw mozesz spoko probowac - zawsze ja wyczyscisz i mozesz uzyc ponownie, a przy okazji bedziesz zmuszony wolniej nagrac ;)
|
moze wina lezy w wersji NERO 5.5.10.0 ???? skopała mi 2 płytki - na cdrinfo.pl znajduje sie juz najnowsza wersja nero (dość szybko sie pojawiła - i tu może być problem)
acha nie podąłem wersji najnowszego nero 5.5.10.7b |
No nie wiem. Miałem tę nagrywarkę i z dysku z imaga to spoko można nagrywać x12. Oczywiście o ile dma, defragmentacja, wyłączone antywiry z tła, wtedy będzie bezpieczniej, ale żeby transmisja nie wydoliła na 12x ???
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:15. |