Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Image ??? :( (https://forum.cdrinfo.pl/f2/image-16660/)

Pszczola 10.02.2003 23:23

Image ??? :(

Na wstepie chce sie ze wszystkimi przywitac i mowie "Czesc!!!"

mam dosc nietypowy problem ( tak mi sie zdaje ) , mianowicie :
Posiadam nagrywarke LG 12X CED 8120B ( nero pokazuje Gold Star :) ) i jak robie imaga plyty to przy wypalaniu imaga ( neizalerznie czy odrazu po skopiowaniu imaga wypalam czy pozniej z dysku ) . W sumie nie jest to problem bo moge skopiowac plytke na dysk i dopiero wypalic a nie bawic sie w image , ale nurtuje mnie dlaczego tak sie dzieje . Nagrywalem na plytkach Hawk a versja Nero to 5.5.10.0 .
Jeszcze przy wypalaniu z tym pier*** imagiem nie robie "zakonc CD"

z gory dzieki

p.s. jeszcze jak ostatnio nagralem imaga , oczywiscie sie niewypalil to pozniej dogralem kilka plikow. okazalo sie ze moja nagrywarka widzi tylko te dograne pliki a CD ROM widzi tylko wypalonego w czesci imaga ( znaczy sie wszystkie pliki widzi ale tylko niektore chodza ). Prosze o wyjasnienie .

Bartez 10.02.2003 23:40

??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
mozna troche jasniej?

ThanatoS 10.02.2003 23:42

Albo to taka pora, ale nie wiem o co ci chodzi. Czy moglbys napisac dokladnie z czym problem? Bo to prawie dzial na wesolo.

grzeniu 10.02.2003 23:43

Heh widze ze nie tylko ja sie zastanawialem o co tu chodzi;p

Maciej 10.02.2003 23:51

Tak myślałem i myśłałem ..ale nic nie pisałem bo myślałem że ja nie rozumiem albo jestem ebe...ale widzę że nie jestem sam...
O co chodzi z tymi imagami...;)

Pszczola 11.02.2003 00:03

1. Robie imaga plyty
2. Proboje go wypalic
3. Nie wypala sie plyta ( tylko wtedy jak chce wypalic imaga )
4. Nie wiem dlaczego ???
5. Prosze o pomoc
6. Dziekuje !!!

grzeniu 11.02.2003 00:12

A jak ty nagrywasz tego imaga w nero? Bo powinien miec format *nrg i nagrywasz go poprzez plik->nagraj plik obrazu i o ile pamietam to nero chyba domyslnie zamyka plyte po nagraniu obrazu wiec nie da sie juz nic dograc na tej plycie. Pisze to z pamieci i jesli sie myle to mnie poprawcie (a dawno nie nagrywalem obrazu w nero). Mozesz tez go podmontowac w jakims wirtualnym napedzie i zgrac w locie na plyte. Tak robiles i nie wychodzi?

ob@r 11.02.2003 00:23

ja wymiekam.... pszczoła niestety jak lubie pomagać to tak pokręciłeś że ja bym tego lepiej nie ujął ...

a ten text na końcu " proszę o wyjaśnienie" to już przypieczetował cały tn topic :) :) :) :)

Pszczola 11.02.2003 00:26

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
A jak ty nagrywasz tego imaga w nero? Bo powinien miec format *nrg i nagrywasz go poprzez plik->nagraj plik obrazu i o ile pamietam to nero chyba domyslnie zamyka plyte po nagraniu obrazu wiec nie da sie juz nic dograc na tej plycie. Pisze to z pamieci i jesli sie myle to mnie poprawcie (a dawno nie nagrywalem obrazu w nero). Mozesz tez go podmontowac w jakims wirtualnym napedzie i zgrac w locie na plyte. Tak robiles i nie wychodzi?
tak robie i niestety ale czesc sie tego imaga nagrywa a puzniej sie plyta "wysypuje" !!!!!
mozna odznaczyc to zamykanie plyty. tylko ze zadna plytka mi sie z imaga w pelni nie nagrala. W czym tkwi problem ???????

Pszczola 11.02.2003 00:34

Cytat:

ob@r napisa***322;(a)
ja wymiekam.... pszczoła niestety jak lubie pomagać to tak pokręciłeś że ja bym tego lepiej nie ujął ...

a ten text na końcu " proszę o wyjaśnienie" to już przypieczetował cały tn topic :) :) :) :)

Stary nie wiem o co ci chodzi mam problem moze nie jest najwyszej rangi , ale potrzebuje pomocy a ty sie ze mnie nabijasz . Fakt moze ten pierwszy post nie byl poprawny gramatycznie ,stylistycznie i moze ortograficznie ( mam dysortografie ) , ale czy to jest powod do nabijania sie ??? jak nie chcesz pomoc to nie.
Jak cie zle zrozumialem to przepraszam !!!

ob@r 11.02.2003 00:35

mniemam ze błedem jest buffer underrun ???
zanczy ze dane za wolno spływają (może to kłopoty z dma) jaki masz system ?

Pszczola 11.02.2003 00:39

Cytat:

ob@r napisa***322;(a)
mniemam ze błedem jest buffer underrun ???
zanczy ze dane za wolno spływają (może to kłopoty z dma) jaki masz system ?

WinBlows '98 SE
Nagrywam na pelnej predkosci ( 12X ) , moze poprobuje na wolniejszej ???

czy jak poprobuje na CD-RW i pojawi sie blad to czy plytka do wywalenia , czy jak sie wyczysci to bedzie chodzila ???

grzeniu 11.02.2003 00:45

Zwolnij....zwolnij, a na cdrw mozesz spoko probowac - zawsze ja wyczyscisz i mozesz uzyc ponownie, a przy okazji bedziesz zmuszony wolniej nagrac ;)

Sniper 11.02.2003 00:56

moze wina lezy w wersji NERO 5.5.10.0 ???? skopała mi 2 płytki - na cdrinfo.pl znajduje sie juz najnowsza wersja nero (dość szybko sie pojawiła - i tu może być problem)

acha nie podąłem wersji najnowszego nero 5.5.10.7b

Pedros 11.02.2003 01:02

No nie wiem. Miałem tę nagrywarkę i z dysku z imaga to spoko można nagrywać x12. Oczywiście o ile dma, defragmentacja, wyłączone antywiry z tła, wtedy będzie bezpieczniej, ale żeby transmisja nie wydoliła na 12x ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:15.