![]() |
Niekonczaca sie opowiesc LG 48/24/48
No tak jakby to wam powiedziec mam juz dosc tego LG zaluje ze sie dalem namowic, wprost mowiac plytki wypala dokladnie co do sekundy 5:33 nie dluzej nie krocej, nie wiem testowalem wszystko co napisaliscie na tym forum DOSLOWNIE wszystko, oprocz aktualizacji biosu ale na razie nie ma takiej potrzeby,
Spec sprzetu: Athlon XP 1,5 256 DDR (266) BARACUDA 40 SOLTEK 75 FRV No chyba wszystko i nie mam pojecia wlasnie robie sobie sesje i wypalilem juz pod zad 10 plyt z czego 1 zaskoczyla mnie strasznie bo wypalila cale 4 minuty a to juz sukces Czekam na jakas podpowiedz :) :cisza: |
Aha wingroza XP Profesjonal wypasiona w ustawieniach a jednak przymula :) przy nagrywaniu, wypalam nero 5,5,9,0 i clone Cd najnowszym w clonie mam predkosc 16,4 i nie wiecej nie mniej
|
NO BEZ KITU BIJE REKORD PANOWIE CALE 3 MINUTY
Jak zrobic zeby tak bylo ciagle ?? |
wejdz do menadzera urzadzen i w kontrolerach IDE zaznacz wszedzie DMA , innego powodu wolnego nagrywania nie widze
|
Cytat:
PS: oczywiscie testowo, bo takich szybkosci na codzien nie uzywam! |
Hi!
Mam od kilku dni ta sama nagrywarke. Poczatkowo tez np na dysanach 48x nagrywara zwalniala do 16x i wypalala okolo 5 minut. Na lepszych plytkach jednak nawet z biosem 1.00 potrafila wypalic na 32x czyli okolo 3 minuty. Ale wiecej niz 32x nie uzyskalem. Zflashowalem jednak bios na 1.02, wynik: ten sam dysan przy niepelnym obrazie (60 minut z kawalkiem) doszedl do predkosci 42x. Wiec naprawde polecam update biosu na 1.02 Pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Najnowsze nagrywarki LG (40x, 48x, 52x) mają "wadę", która dla wielu użytkowników jest dręcząca. Zamiast napędy nagrywać prędkością X, to nagrywają prędkością Y. Te napędy tak mają! W pewnym stopniu można to uniknąć dzięki zaktualizowaniu do najnowszego biosu. Przeszukja forum na temat nagrywarek LG, a dowiesz się, że to co napisałem jest prawdą. Spróbuj jeszcze tego (jeśli posiadasz Windows XP):
|
Nie lubię LG w żadnej postaci. Tym stwierdzeniem postanowiłem uczcić mój 500 post na tym forum.
LG nie da się lubić. 8) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Heh u mnie we wlasciwosciach napedu tez tego nie ma...
|
Ja nagrywam na mojej LG 48x plytke zazwyczaj 2.50s tzn. teraz jako 52x:) i nie mam zadnych problemow.
|
Cytat:
|
Cytat:
mam windowsa XP Profesional a oro zrzutka tak jak ty to zrobiles :) z tym ze nie ma zadnego nagrywania :buu: http://www.tvknet.pl/crash/ups.jpg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:50. |