![]() |
zabezpieczenia polskich gier
Witam.
Gdzie mozna szukac informacji o zabezpieczeniach polskojezycznych gier? Do ang wersji to na GCW, to wiem :) Podam powod mojego zapytania. Gra wydana w jezyku ang nie zawsze ma to samo zabezpieczenie co ta sama gra wydana pozniej u nas (czyt. w Polsce) w jezyku polskim. Podam przyklad: Ghost Recon. Angielska wersja jest zabezpieczona SafeDisc v2 (info z GCW), co jest prawda bo wiem ze ta gra wymaga cracka :) A jesli chodzi o polska wersje to nie jest zabezpieczona. Mialem oryginal w reku i zrobilem kopie w NERO. Gra dziala bez problemu (na oryginale nie bylo na poczatku plyty "blednych sektorow" jak to ma miejsce przy SafeDisc). Spotkalem sie jeszcze z innymi przypadkami o ktorych juz nie bede pisal (bo nawet nie pamietam w tej chwili;-) ) Ktos moglby byc na tyle mily i powiedziec gdzie mozna takie onfo znalezc? Lub przeslac na maila ;-) Bylbym q..rewsko wdzieczny :) Pozdrawiam lukas17@go2.pl |
ClonyXXL prawde ci powie :jezyk:
|
Otoz nie zawsze. :(
Jak juz gdzies przed chwila wyczytalem na forum program ma "bardzo prymitywna technike" szukania zabezpieczen. Co nowsza wersja ClonyXXL to wykrywa inne zabezpieczenie na tej samej plycie. |
zawsze zostaja inne programy do "tropienia" zabezpieczen :P
ja czesto uzywam YapS'a, CD Protection Detective'a.... :chytry: jak bedziesz mial jeszcze watpliwosci to napisz do dystrybutora :jezyk: :D |
Bez obaw, wkrotce pojawi sie obszerna lista zabezpieczen POLSKICH wersji popularnych gierek, :idea: jesli ktos tylko ma jakies dane na ten temat, to niech wszystkie informacje (wersja gry, rodzaj i wersja zabezpieczenia, producent itp.) sle na adres adamzet@interia.pl :czytaj: . Na 100% niedlugo :czas: bedziecie mogli korzystac z tego udogodnienia, bo nie zawsze wersje polskich gier sa zabezpieczone tym samym sposobem co wersje obcojezyczne... Pozdrawiam ...i dziekuje za (ewentualna) wspolprace...:fiu:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:12. |