![]() |
LG 8480B - jaka predkosc odczytu ?
Witam szanownych klubowiczow :)
Otoz zastanawiam sie dlaczego w Nero Info Tool (z najnowszego Nero) otrzymuje informacje (po zautualizowaniu biosu do ver 1.05) ze: 1. Odczyt od 1x do - 40x (chyba ta nagrywarka ma odczyt 48x) czy sie myle ??? 2. Zapis "tylko" i wylacznie x48 (nie mniej ani wiecej, tylke jedna opcja do wyboru. Czy ktos tak ma u siebie ???? Pozdrawiam Woxy Ivanhoee |
Re: LG 8480B - jaka predkosc odczytu ?
Cytat:
|
Cytat:
Zaznacze jeszcze ze mam Win2000 (dma i takie tam powlaczane) i nie przypominam sobie zeby mi sie wiecej niz x40 odczyt pojawil. Z zapisem mialem problem jak zakutalizowalem bios na te nz nagrywarki 5280B - ale po chwili bylo OK, pojawily sie wszystkie mozliwosci zapisu. Natomias todczyt pozostal x40 (czyli bez zmian) A w testach na www.cdrinfo.pl jest pokazane (przynajmniej dla 8481B) ze odczyt to jest x48 i to ,mnie wlasnie zastanawia czemu u mnie inaczej pokazuje ?? Pozdrawiam Woxy Ivanhoee |
Cytat:
|
Re: Re: LG 8480B - jaka predkosc odczytu ?
Cytat:
Na glownej stronie jest info z 10 tego lutego ktoro wklejam ponizej: "Nowy bios dla napędu LG - Łukasz Zaradniak 07:08 Ukazała się nowe wersja biosu dla następującej nagrywarki CD-R/RW firmy LG: LG-GCE 8480B - 1.05 " To chyba dobry bios ?? Pozdrawiam Woxy Ivanhoee |
Na tym forum ten temat pojawił się już kilka razy. Wystarczy wsadzić do napedu tłoczoną a nie wypalaną płytę i odczyt będzie 48x. To jest chyba jakieś zabezpieczenie przed rozwaleniem płytki nagrywanych przez zwykłe nagrywarki.
Pozdrawiam |
Re: Re: LG 8480B - jaka predkosc odczytu ?
Cytat:
(http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2185113817) Zauważyłem że koledzy spóźniają się z aktualizacją wpisów o biosach :( (sprawdziłem wczoraj także dla nowych biosów do TDK - to samo) |
Cytat:
|
Elo ja też mam spawarke LG 48/16/48. Żeby uzyskać odczyt 48x trzeba włożyć jakąś tłoczoną płytke (musi być na niej nagrane jak najwięcej) np. z jakegos czasopisma (nie audio). Mój LGik wyciąga na tłokach nawet 49,5x. :jupi:
|
Mój kolega też ma tego LG i pokazuje mu odczyt 40x. Nie dziwcie się przecież kupiliście LG a nie nagrywarki :D
|
Cytat:
Pozdro |
zawsze tak jest
witam,
ja jak zmienialem biosa w lg8480b na 1.04 to predkosc odczytu spadla do x40, przedtem bylo x48-tak to juz jest jak se biosa zmienisz, ale czy to taka wielka roznica :) zwazywszy na to ze zmienilem sobie 84880b na 852 :) po wgraniu nowego biosu i teraz mam "nowa" nagryware bo x52 :) a odczyt ... te kilka sekund to mnie nie zbawi - na dvd mam x48 :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:44. |