Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Czarne Lead Data ! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/czarne-lead-data-16730/)

sayan 12.02.2003 07:56

Czarne Lead Data !

Własnie zakupiłem jedną sztuke Lead Data Black 700Mb grube opakowanie - 2zł

a tak wogóle dla WROCŁAWIA
najtańsze Cd widziałem na przeciwko akademika KREDKA :)
100Sztuk Lead Data 700Mb - 70zł
te same Lead Data 700 tylko ze w grubym opakowaniu - 1,3zł
Lead Data w grubym ale 650Mb - 1zł
czarne 700Mb - 2zł

są jeszcze inne CD :) wczoraj były tylko EMTEC :) ale zazwyczaj co innego też jest :)

pozdrawiam

para 12.02.2003 09:04

Jakie wrażenia po wypaleniu ?

Pedros 12.02.2003 09:23

Ja na przykłąd mam zaufanie do czarnych płyt, więc pewnie i te będą dobrze chodzić. Na LeadData kiedyś troszkę nagrywałem (zwykłych) bo były to najtańsze wtedy u mnie płytki w grubych opakowaniach.

para 12.02.2003 09:27

Ja też trochę nagrywałem na LeadDatach (niebieskich), ale moje zaufanie mocno się obniżyło jak jedna z nich zmieniła kolor na obrzeżach na fioletowo-różowy - płyta była przechowywana w pudełku więc wpływ światła wykluczony.

Pozdrawiam

artoor 12.02.2003 09:35

Cytat:

para napisal***322;(a)
Ja też trochę nagrywałem na LeadDatach (niebieskich), ale moje zaufanie mocno się obniżyło jak jedna z nich zmieniła kolor na obrzeżach na fioletowo-różowy - płyta była przechowywana w pudełku więc wpływ światła wykluczony.
hehe u mnie to nie nowosc... tesh tak sie dzieje z wiekszoscia rodzajow plyt. no ale coz. tak to jest jak sie mieszka niedaleko huty (( i te cale jej wyziewy z wiatrem leca sobie w strone domu... mmmmmm ale sie rozmazylem ;) a tak na powaznie, to staram sie kupowac plyty, ktore sa "powleczone" od gory jakims tworzywem, farbka etc. bo ten siarkowodor niszczy je w zwolnionym tempie. ale to nie zmienia faktu ze co pol roq powinienem robic kopie danych z tych plyt.

pozdrawiam wszytkich poszkodowanych przez wielkie kominy przemyslowe ^_^
artoor

sayan 12.02.2003 09:43

Cytat:

para napisa***322;(a)
Jakie wrażenia po wypaleniu ?
no jeszcze sie nie wypaliła :)

wypale ją najprawdopodobniej za 3dni :) pzdr :)

para 12.02.2003 09:44

Ja też mieszkam blisko Huty (Głogów - Huta Miedzi), ale to chyba nie problem. Bo żaden z Verbatimów, które posiadam (około 300), nie zmienił do tej pory koloru. Tę płytę ze zmienionym kolorem skopiowałem bez problemów, bo zmiany koloru były na niezapisanym obszarze.

sayan 15.02.2003 23:05

Ilość załączników: 1
a oto screen z identifiera :

sayan 15.02.2003 23:39

Ilość załączników: 1
teraz CDspeed
8x audio na spawarze 24102b LO , mam kłopoty ze zgrywaniem audio tak jak Laser !:)

SEBAW 16.02.2003 17:04

Kupiłem jedną płytkę tej firmy (no i dobrze, że tylko jedną). Nagrałem ją z prędkośćią 8x i poddałem testowi w NERO CDSpeed. Okazało się, że występowały żółte kwadraciki. Ponownie przetostowałem płytkę, ale w innym napędzie - to samo. Nie warto się w nie zaopatrzać. Za takie pieniądze można kupić coś lepszego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:42.