Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Trefny model ?? TEAC 52x24x52 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/trefny-model-teac-52x24x52-16756/)

romo20 12.02.2003 18:43

Trefny model ?? TEAC 52x24x52

Witam ,
Mam dosyc nietypowy problem .Dzis kupilem wymarzona nagrywarke ,TEACa ktora cieszy sie duzym powodzeniem.Po instalacji i w czasie nagyrwania plyty zauwazylem jenda rzecz.Model ten ma dwie diody ,prawa zielona odpowiedzialna za czytanie i lewa czerwona (jak pisza w instrykcji ) odpowiedzialna za nagrywanie.O dziwo podczas nagrywanai lewa miga ale jeje kolor nie jest czernowy jak deklaruje instrukcja i rozsadek a zielona.Co wy o tym myslicei ?? reklamowac?? Proszeo jakies sugestie ??
Dzieki i pozdrawiam
Romo
Sorka za bledy

grzeniu 12.02.2003 19:25

Proponuje poprawic w instrukcji z czerwonej na zielona i wszystko bedzie OK;p Na powaznie u mnie w 524E tez miga na zielono i nawet nie wiedzialem ze ma byc inaczej, obys tylko takie problemy mial z nagrywarka.

hal-9000 12.02.2003 20:57

Mój Teac 512EB - 12x10x32 - też ma obie zielone lampki - to chyba norma u Teaca. Myślę, że warto się przyzwyczaić ;)

ob@r 12.02.2003 21:17

wydaje mi sie ze to jakiś budg w instrukcji odkąd pamietam teac zawsze lubił zielone ($)

DJ_LukBoj 12.02.2003 21:41

Ja też dołoże swoją cegiełke do dyskusji TEAC 516EB obie diody zielone ;p
Ja bym ich na Twojm miejscu do sądu podał - takie wypaczenie jest karygodne z ich strony :D :D :D

asamer 12.02.2003 22:03

Jak Ci tylko to nie działa jak powinno to rzeczywiście masz problem jak cholera.

Bidi 13.02.2003 14:07

ja mam teaca 40x i jak mi qmpel powiedzial to obie diody mam zielone -- mnie tam wszystko jedno jestem daltonista :)))))))))))))))

CrazyLucas 13.02.2003 16:50

jak sie komus nie podoba to od czego lutownica - teraz niebieskie diody sa w modzie ;-)

ZbigNieff 13.02.2003 23:17

Ja mialem TEAC W524E i mialem 2 zielone diody ale moj znajomy
ma TEAC W540E, sciagnal przedni panel i nalozyl na diode naciadnieta
folijke z zoltego sera i ma czerwona diode!! :D:D:D:D:D
Ale teraz wpadl na pomysl zeby zalozyc folijke z ... firmy DUREX ;p

A tak na marginesie powiedz nam cos o tej nagrywarce, jak wypala, jak czyta???
Czy to dalej kaszanka jak jej poprzednik TEAC W548E???

echoo 14.02.2003 03:53

Dobrze że napisełeś o tym, bo mam właśnie kupić tego tika. A co będzie gdy dostanę dwie diody fioletowe? Tak porobili Panie z tymi kolorami, że zgłupieć można :D :D :D

SEBAW 14.02.2003 16:01

Re: Trefny model ?? TEAC 52x24x52

Cytat:

romo20 napisa***322;(a)
Witam ,
Mam dosyc nietypowy problem .Dzis kupilem wymarzona nagrywarke ,TEACa ktora cieszy sie duzym powodzeniem.Po instalacji i w czasie nagyrwania plyty zauwazylem jenda rzecz.Model ten ma dwie diody ,prawa zielona odpowiedzialna za czytanie i lewa czerwona (jak pisza w instrykcji ) odpowiedzialna za nagrywanie.O dziwo podczas nagrywanai lewa miga ale jeje kolor nie jest czernowy jak deklaruje instrukcja i rozsadek a zielona.Co wy o tym myslicei ?? reklamowac?? Proszeo jakies sugestie ??
Dzieki i pozdrawiam
Romo
Sorka za bledy

Widzę, że bardzo spora część ludzi naśmiewa się z Ciebie. Ja znalazłem fajny tekst - "Porady prawnika". Otóż w nim pisze, cytuję: "Od 1 stycznia 2003 obowiazuje Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej (...) pomiędzy przedsiębiorcami a konsumentami. Obecnie pod rządami nowych przepisów, zgłaszając sprzedawcy feler zakupionego towaru, zgłaszamy nie wadę fizyczną rzeczy (pojęcie związane z rękojmią) ale neizgodność rzeczy z umową.(...) ... przykłądem niezgodności rzeczy z umową może być sytuacja, gdy rzecz nie ma właściwości, jakimi reklamował ja sprzedawca (czyli rzecz nie ma walorów zachowanych w reklamach lub o istnieniu których informował sprzedawca albo których istnienie było wskazane na opakowaniu) (...)
Więcej informacji w KŚ nr 4/2003 (114) str. 70 - Porady prawnika

ZbigNieff 14.02.2003 16:18

Re: Re: Trefny model ?? TEAC 52x24x52

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Widzę, że bardzo spora część ludzi naśmiewa się z Ciebie. (...)

Ja sie z nikogo nie nasmiewam, poprostu pisze prawde, cala prawde i tylko prawde!!

DJ_LukBoj 14.02.2003 18:26

Re: Re: Re: Trefny model ?? TEAC 52x24x52

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
Ja sie z nikogo nie nasmiewam, poprostu pisze prawde, cala prawde i tylko prawde!!
Tak mi dopomóż Bóg...... zapomniałeś dodać :P

echoo 15.02.2003 00:11

Re: Re: Trefny model ?? TEAC 52x24x52

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Widzę, że bardzo spora część ludzi naśmiewa się z Ciebie.

W Teac'u zawsze diody były zielone więc w/w problem jest chyba błędem lub roztargnieniem tłumacza (może miał ciężką noc ;) ), no i trzeba być naprawdę w ciąży, żeby reklamować sprzęt z powodu koloru diody.
A co do naśmiewania to potraktuj to jako poczucie humoru czego i Tobie życzę

romo20 15.02.2003 00:51

Coz ,co do tego ze sobie ze mnie ludziska jaja robia to mi wisi ,w koncu smiech to zdrowie .Zastanawia mnie tylko to czy oni na poczatku tez byli tacy obeznani w temacie ,
Pozdrowka dla wszsytkich pomocnych
Romo20

--------------------------------------------------------------------
"Łódź przeprasza za ich troje"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:34.