![]() |
co sądzicie o płytach BTC?
co sądzicie o płytach BTC (CD-R 74min/650MB 4X, 2X, 1X
record speed) |
Nagrałem ok 30 szt. audio oraz dane i wszystkie ok.
|
moim zdaniem są kiepskie nagrywają się dobrze ale puźniej CD-ROMY mają kłopoty z odczytem tych płytek wogóle je nie wykrywają i tak już miałem w paru przypadkach na CD-ROMACH Hitahi i Samsung.
|
Zgadzam sie z LUKIM w 100%
Zeus |
Potwierdzam.
|
Moge tez powiedziec ze to prawda ze te plyty potrafia "wywietrzec". Moj znajomy nagral kiedys na BTC mpg'a i odtwarzal go sobie. Po perwnym czasie CDROM przestal w ogole wykrywac plyte! Dal mi ja mnie i moj LG*40 tez nic nie pokazywal! Moja Yamaha 8424 widzi ja i odtwarza bez problemow - zrobilem mu nawet kopie, ale to dlatego ze wypalara ma mocniejszy laser i z regoly o wiele lepsza korekscje bledow.
BTP to najwiekszy chlam jaki widzialem!!! Nie kupujcie tego!!! Zreszta wystarczy spojrzec na cene - najmniejsza, no a tanie nie moze byc dobre (tak jest zazwyczaj...) |
Popatrz na nie - sa prawie przezroczyste.
Tez spotkalem sie z tym ze po pewnym czasie mialy problemy z ich odczytem (plyty nie byly porysowane) Ale nie zgadzam sie ze co tanie musi byc do niczego Nagrywam duzo na Samsungach i larionach i chodza doskonale. |
Nie polecam tych plytek ...
|
NIGDY WIĘCEJ btc.
jeden z największych śmieci na rynku tak samo jak nagrywarka philips 3610. Ile btc moze kosztować żeby się na niego skusić jeśli Verbatim 1-12 hurtowo kosztuje 2,3 zł. i nie ma z nim jakichkolwiek problemw. |
Gdzie widziałeś płyty Verbatim 1-12 za 2,3 zł?
|
W Gdańsku
|
2.30 ale chyba netto, czyli brutto 2.80
To jest już prawdopodobna cena hurtowa, bo 2.30 to chyba przesada. |
ja tez mialem z tymi plytkami same problemy. nie czytal ich ani cd-rom panasonic x32 ani nagrywara LG 8080B tylko od czasu do czsu. Juz ich nie mam zamiaru dotknąć!!!
|
Cytat:
|
Bardzo mnie cieszy że ceny płytek tak szybko lecą w dół.
BTC kupowałem po 2.49 (brutto, detal), a Verbatimy (które wolę używać i praktycznie tylko na nich teraz nagrywam) były wtedy po ok. 4 zł (detal nie hurt) Aktualnie kupuję Verbatimy (1x-12x) po 2.70-2.90 i o BTC proponuję zapomnieć, jeżeli komuś bardzo zależy na bezpieczeństwie danych. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:49. |