Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Wypalanie Audio+DAO = Problem....Need HelP (https://forum.cdrinfo.pl/f2/wypalanie-audio-dao-problem-need-help-16780/)

Quch 18.02.2003 20:11

Menadzer urządzen/Kontrolery IDE....tam to znajdziesz :)

CIAPEK 18.02.2003 19:35

Archiwum tego forum jest duże ;( powiedz jak moge to ustawić!Albo ewentualnie sam do tego dojde, ale zawsze lepiej jak ktoś podpowie!Dzienx

QBUS 18.02.2003 15:24

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
Elo! Jak ustawić DMA napędów w win 2000/XP ?nie ma takiej opcji tak jak ma 98/ME! ??dzieki
W 2000/XP nie ustawiasz dla urzadzen tylko dla kontrolerow (podstawowego i dodatkowego) - poszukaj w archiwum bylo o tym wiele razy...

CIAPEK 18.02.2003 15:10

Elo! Jak ustawić DMA napędów w win 2000/XP ?nie ma takiej opcji tak jak ma 98/ME! ??dzieki

Quch 17.02.2003 17:16

No to ja jush nie wiem co robic...dla swietego spokoju qpie sobie zaniedlugo ten 80 zylowy kabel i zobacze...

Martin_TP 17.02.2003 16:49

Cytat:

Quch napisa***322;(a)
Elo no ta konwersja nie daje nic to samo sie dzieje po konwersji wav-y sa dobre a na wypalonym cd ****ane...czy moze sie tak dziac przez to ze kabel jest 40 zylowy chociaz CD-RW jest sama na kanale IdE, bo tylko to mi chyba zostalo...??
To ze kabel 40 zylowy nie ma nic do rzeczy. Dla napedow optycznych jest taki OK. 80 zylowe sa przeznaczone dla dyskow udma66 i szybszych, nagrywarek to nie dotyczy, ale jak najbardziej tez monzna tak podlaczac je. Jak juz to predzej uszkodzony kabel moze byc. Ale watpie bardzo by to bylo to.

Quch 17.02.2003 16:32

Elo no ta konwersja nie daje nic to samo sie dzieje po konwersji wav-y sa dobre a na wypalonym cd ****ane...czy moze sie tak dziac przez to ze kabel jest 40 zylowy chociaz CD-RW jest sama na kanale IdE, bo tylko to mi chyba zostalo...??

memorando 17.02.2003 13:33

Re: Wypalanie Audio+DAO = Problem....Need HelP

Cytat:

Quch napisa***322;(a)
Elo mam nie lada problemik...z gory mowie, ze forum przeszukalem i zastosowalem sie do wiekszosci porad. Tak wiec przy wypalaniu plytek audio w Nero w trybie DAO przy samiutkim koncu wyskakuje mi Buffer Underrun i wszystkie nagrane tracki zaczynaja sie od polowy!!
W trybie TAO wszystko jest OK...a poza tym to komp mi sie wlecze podczas wypalania plytek :( Konfiguracja kompa to:
Ide 1-Master-Hdd - Ultra Dma Tryb 5
Ide 2-Master-CD-R/RW Samsung SW-248b(48x16x48)-Multi-Word Dma Tryb 2
Slave - CD-R Nec x52 - Multi-Word Dma Tryb 2
Windows Xp Profesional+Sp1
Plyta Via - 4in1 v4.45
Moze mi ktos powiedziec co jest nie tak??!!8)

:cisza: :cisza: Po pierwsze nie ide 1 a ide 0 priamry master to jest z reguly ide 0 pozdrawiam

CrazyLucas 17.02.2003 13:13

skonwertuj te mp3 winampem do wav i dopiero tw wav nagrywaj - to jest to co ja mialem

Fantomas 17.02.2003 09:42

Próbowałeś już tego, co poleciłem - przekonwertowania z mp3 do wav? Ale nie wypalaj, tylko zostaw na hdd i wpierw odsłuchaj. Jeśli dalej jest źle, to pewnie ci jakieś kodeki brużdżą. Ale jeśli odsłuchane wavy są dobre, to zostaje wypalić składankę audio i wtedy zobaczysz - powinno być dobrze.
Jak na dziś to ja więcej pomysłów nie mam. Zresztą ja nie korzystam z muzyki w mp3. Wolę oryginalny format CD-Audio.
Miłego dnia.

paput2000 16.02.2003 18:37

Wiesz co? Twój problem jest bardzo dziwny. Zakładając że próbowałeś palić za pomocą różnych programów, posiadających pewną swoją autonomię, problem może leżeć po stronie ustawień systemu operacyjnego, w tym np. zainstalowanych kodeków lub sterowników IDE, ewentualnie twoja nagrywarka posiada jakieś dziwne własności.
Próbowałeś podpiąć samotnie nagrywarkę na kanale IDE?

Quch 16.02.2003 17:09

Prosze Was ludziska wymyslcie cos bo ja jush nie moge...kolejny dzien nad tym siedze i kolejna plyta spalona :(

Quch 14.02.2003 16:57

No i zrobilem kolejny test tym razem na Acoustica MP3 CD Burner przy wylaczonych wszystkich programach w tle pracujacych i na najnizszej szybkosc 4x nagrywania z wczesniejsza konwersja na wav...test i wypalenie przebieglo oczywiscie bez problemowo ale plyta znow jest ****ana!!W ogole w porownaniu do oryginalnej audio dlugosci trackow sa poprzestawiane!
Help miii :(

Quch 14.02.2003 15:11

Tak mp3 sa dobre bo probowalem na roznych plikach i dalej to samo!

paput2000 14.02.2003 01:55

Cytat:

Quch napisa***322;(a)
Okej wyj... kanały podstawowy i pomocniczy i Aspi i przeinstalowałem na nowo to teraz mi wypala obojętnie czy mp3 czy wav na 4x i 8x niby "z powodzeniem" w DAO...ale dalej Tracki są jakoś podup... tzn zaczynają się od polowy kazdy!!I przeinstalowanie Nero nic nie da ponieważ to samo mam w Feurio! w którym tesh mi wyskakuje że bez problemu wypaliła się płyta, okej bez Buffer Underrun ale piosenki sa ****ane same w sobie!!I nie zmieniałem ani w Nero ani w Feurio! żadnych ustawień co do przerw miedzy trackami, itp.
Może pomoże przepięcie CD-R na Slave do Ide 1 z hdd razem? I pozostawienie CD-RW samej na drugim IDE?Chociaz w ogóle nie prowokowałem żadnej akcji CD-ROMu podczas wypalania.
:buu:

A czy sprawdziłeś same pliki mp3, co aby nie są uszkodzone?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:01.