Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   xp i wiersz polecen podczas bootowania (https://forum.cdrinfo.pl/f5/xp-wiersz-polecen-podczas-bootowania-16823/)

Stef 13.02.2003 22:44

xp i wiersz polecen podczas bootowania

Czy w win XP jest takie cos podczas bootowania jak normalny wiersz polecen po nacisnieciu F8 tak jak to bylo w win 98? bo z tego co tam dzisiaj widzialem jest duzo trybow uruchomien , ale wierzsa [polecen normalnego nie ma.
jest tylko tryb awaryjny z wierszem polecen.
a potzrebuje zamienic plik winlogon exe, a podczas uzywania windowsa jest to hcyba niemozliwe, wiec tzreba to robic w dosie.
tylko jak do niego wejsc?
moze ktos zna jakies inne sposoby zamiany tego pliku? (jakby to kogos interesowalo po co, to potzrebne to jest do "rejestracji" ;P )

Pawel_k 13.02.2003 22:51

jak chesz wejsc do dosa (chyba o to ci chodzi) to polecam skorzystanie z dyskietki startowej win98 :jezyk:

Y@nkee_PL 13.02.2003 22:56

Ilość załączników: 1
w WinXP mozesz spokojnie utworzyc dyskietke startowa systemu MS-DOS

przemas 13.02.2003 23:54

poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale jesli ktoś sobie sformatował dysk z systemem xp na ntfs to mu się taka dyskietka nie przyda, bo nie będzie widział tej partycji. czy mam rację??

Y@nkee_PL 14.02.2003 00:31

Cytat:

przemas napisa***322;(a)
poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale jesli ktoś sobie sformatował dysk z systemem xp na ntfs to mu się taka dyskietka nie przyda, bo nie będzie widział tej partycji. czy mam rację??
zgadza sie, ale moze wtedy uzyc programu NTFS Reader, jest to DOSowy program i przypomina troche NC
jest tez inne wyjscie, mozna utworzyc rowniez dyskietke startowa DOSa obsugujaca system plikow NTFS - jak? zobacz na www.ntfs.com :)

+++LeWaP+++ 14.02.2003 08:00

Re: xp i wiersz polecen podczas bootowania

Cytat:

Stef napisa***322;(a)
Czy w win XP jest takie cos podczas bootowania jak normalny wiersz polecen po nacisnieciu F8 tak jak to bylo w win 98? bo z tego co tam dzisiaj widzialem jest duzo trybow uruchomien , ale wierzsa [polecen normalnego nie ma.
jest tylko tryb awaryjny z wierszem polecen.
a potzrebuje zamienic plik winlogon exe, a podczas uzywania windowsa jest to hcyba niemozliwe, wiec tzreba to robic w dosie.
tylko jak do niego wejsc?
moze ktos zna jakies inne sposoby zamiany tego pliku? (jakby to kogos interesowalo po co, to potzrebne to jest do "rejestracji" ;P )

jężeli chcesz zmienic plik winlogog.exe to w trybie awaryjnym bo inaczej winda zamienia go na stary od razu po skopiowaniu innego albo wogóle sie nie daje... interfejs luna się znudził... ??? gdzies miałem winlogon.exe z JLO

Stef 14.02.2003 17:36

Zamienilem ten plik (zalozylem drugi dysk, a tego odpalilem jako sec. master), ale zamaiana tylko zwalila system. na poczatku byl windows sie logowal, ale do momenty wynierania uzytkownikow. potem po likanieciu na obojetnie jaki profil wyskakiwal bad, ze windows nie moze sprawdzic rejestracji i tzreba sie jeszzc eraz zarejestrowac, ale po wybozre takiej opcji pisalo ze jet jakis blad i nastepowal do punktu wysjacia czyli ponownego wyboru usera.
po pzrywroceniu starego pliku i ponownym uruchomienu system sie posypal........
winda wywalila niebueski ekran podzcas logowania i napisala tam ze trzeba sprawdzic dyski......
i co ma teraz zrobic?
PS. jak ktois ma inny plik aktywacyjny to prosze na majla mojego wyslac. potzrebuje to do xp home edition kompilacja 2600(jesli to jest wazne ).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:20.