Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   czarne płyty (wierzch) i odpowiedni marker - (białe istnieją?) (https://forum.cdrinfo.pl/f2/czarne-plyty-wierzch-odpowiedni-marker-biale-istnieja-16831/)

pali 14.02.2003 00:38

czarne płyty (wierzch) i odpowiedni marker - (białe istnieją?)

Kupiłem dzisiaj po raz pierwszy czarne płytki AKOSS 48x 700MB. Są dobre (i ładne :) ), ale nie mam czym po nich pisać bo wierch też mają czarny i okazuje się że niebieskiego i zielonego markera Dysan -- nie widać prawie.
Byłem w kilku sklepach, ale nic dobrego nie znalazłem.
Czy ktoś gdzieś kupił w Warszawie coś takiego jak biały marker odpowiedni do CDR (albo np. srebrny)?

Niektórym ten problem pewnie wyda się idiotyczny, ale ja mam sporo płytek nad którymi muszę zapanować - wsadzam je do foliowych żółtych półprzezroczystych kopert i opisuję tak samo... Zresztą posiadacze większych kolekcji pewnie mnie zrozumieją...

Y@nkee_PL 14.02.2003 01:09

Re: czarne płyty (wierzch) i odpowiedni marker - (białe istnieją?)

Cytat:

pali napisa***322;(a)
[...]Czy ktoś gdzieś kupił w Warszawie coś takiego jak biały marker odpowiedni do CDR (albo np. srebrny)?
[...]

osobiscie widzialem srebrne markery (chyba sa tez zlote, nie jestem pewien)
nie jestem z wawy, wiec nie wiem gdzie mozesz je dostac
poszukaj w sklepach z artykulami szkolnymi albo w podobnych ;)
moze jakas wyprawa do hipermarketu :)

CrazyLucas 14.02.2003 01:18

sa na mur - osobiscie polecam edding 780

Pedros 14.02.2003 08:34

Re: czarne płyty (wierzch) i odpowiedni marker - (białe istnieją?)

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Kupiłem dzisiaj po raz pierwszy czarne płytki AKOSS 48x 700MB. Są dobre (i ładne :) ), ale nie mam czym po nich pisać bo wierch też mają czarny i okazuje się że niebieskiego i zielonego markera Dysan -- nie widać prawie.
... Niektórym ten problem pewnie wyda się idiotyczny, ale ja mam sporo płytek nad którymi muszę zapanować - wsadzam je do foliowych żółtych półprzezroczystych kopert i opisuję tak samo... Zresztą posiadacze większych kolekcji pewnie mnie zrozumieją...

He, he... :D też miałem ten problem. Kupiłem takie Akossy, nagrałem, chciałem podpisać i... wtedy dopiero puknąłem się w czapkę :)
Zwykle stsuję foliopisaki czarne i czerwone po kilka złotych, a do tych płyt musiałem kupić taki foliopisak biały za 20 zet. 5 Akossów wyszło... baaaardzo drogo. :)

Bidi 18.02.2003 15:11

Hehehehe ja mialem farta bo kiedyś tak sobie wpadły mi w ręce 2 markery białe i tak już zostal0o więc jak kupiłem czarne samsyngi to mialem czym mazać po nich. Ale fakt że robi się głupio jak nie da się pisać po płycie:)

sayan 18.02.2003 15:45

białe i srebrne 100% są ..

popatrz w sklepach papierniczych !

Martin_TP 18.02.2003 15:50

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
białe i srebrne 100% są ..

popatrz w sklepach papierniczych !

Tylko prosze pamietac ze to musi byc marker na bazie wody! - nie zas bazujacy na alkoholu ???

Sprezyn 18.02.2003 17:48

no ja tez ostatnio zakupilem czarne Akossy x32
i powiem, ze nawet fajny nosnik. Podpisalem czrnym
markerem i musze sie troche przygladac:o hhahah
Ciekaw jestem ile za nie placiles??

A propos czarnych samsungow - gdzie mozna to
cudo znalezc?

pali 19.02.2003 15:34

Cytat:

Sprezyn napisa***322;(a)
no ja tez ostatnio zakupilem czarne Akossy x32
i powiem, ze nawet fajny nosnik. [...]
Ciekaw jestem ile za nie placiles??

Ja kupiłem tydzień temu Akoss 48x w Lorien na Ptasiej po 1,34 sztuka, bez opakowania i szpindla - w folii. Na giełdzie są troszkę tańsze.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:07.