![]() |
Przegrywanie w locie ...czy to normalne??
Mam pytanko.
Nigdy wczesniej nie przegrywalem w locie, ostatnio dopiero po zakupie DVD zaczalem bawic sie ta metoda przegrwania plytek. W zcasie takiego nagrywania czesto, nagrywanie dochodzi do 80-90% i na moment sie zatrzymuje(nagrwarjka czysci bufor, wlacza system ochrony buforu i nagrywa dalej[odpada problem czytnika bo zrzuca cala plytke na dysk w 3 minuty bez zwalaniania]).Nie zauwazylem rowniez roznicy w czasie miedzy przegrywaniem z predkoscia 24x i 40x(zawsze cos okolo 4-4,5 minuty). Na przegranych w ten sposub plytkach czasmi wystepuja zolte kwadraciki w Scan Discu Nero. Czy to normalne??? :/ Nagrywarka: LiteOn 48246s Secondar Master Czytnik : LiteON DVD 165H Secondary Slave Z gory dziki za porady. pozdrawiam P.S.Mam zainstalowane najnowsze ASPI, wlaczone DMA,najnowszy BIOS w nagrywarce i kabel IDE 80 zylowy. |
Ustaw tak:
PM Twardy PS dvd-rom SM Nagrywara |
Jezeli napedy sa podlaczone na jednym kablu IDE to zaleca sie przegrywanie w locie z max. predkoscia 12-16x.
|
Bedzie problemik z kabelkami (dwa dyski HDD jeszczio sa) ale k poprobuje.
THX |
Cytat:
http://cdrinfo.pl/cdr/porady/podlaczenie/ideconf.php3 |
Troszke szkoda mi tego spadku wydajnosci...spadek z UDMA 133 na 33 :/...ile kosztuje dodatkowy kontroler IDE??
|
Ceny kontrolerów wahaj± się od 65 zł (b. kiepski) do 150 zł (całkiem dobry)
|
A dlaczego się uparłe¶ na kopiowanie płytek w locie? Zgraj pliki na dysk, albo zrób obraz. Tak jest lepiej i pewniej. Je¶li jest jednak jaski¶ powód, dla którego kopiować w locie musisz, to zrób obraz, podepnij pod jaki¶ wirtualny napęd i jazda :) .
|
Ech a kto powiedzial ze sie uparlem???....Kupilem sobie DVD to sie zaczalem bawic tego typu kopiowaniem.Posty typu a po co nagrywac x48 a po co kopiowac w locie sa imo idiotyczne....kupilem nagrywarke 48x ma palic bezblednie 48x..mma dwa napedy...powinno sie bezblednie kopiwoac w locie.Co nie oznacza ze sie upieram przy nagrywaniu w locie :/ tyle w tym temacie.
|
Nagrywanie w locie jest jak najbardziej ok, i nie ma w tym nic dziwnego, pozatym to oszczednosc czasu w przypadku palenia wiekszej ilosci plyt. Ja chocby w ten sposob duzo nagrywam. Odczyt w dvd, zapis na 32.. 40 lub 48x (w zaleznosci od nosnika).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:30. |