Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Yamaha f1 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/yamaha-f1-16884/)

ampel 14.02.2003 23:16

Yamaha f1

Witam !
Wlasnie zamienilem sie z litka na yamahe i juz mam maly problem ,otoz CDRW ktory nagrywalem na litku (24x)w yamasze mozna wypalac tylko 16x czego jest to przyczyna.A orginalny CDRW z yamahy palony jest przez nia 24x
Czy CDRW z LiteOna jest nie rozpoznawane czy jakosc nie ta ,bios mam 1.0F czyli najnowszy
Prosze o sugiestie i moze jeszcze na co trzeba uwazac i jak np. pisac okragle texty na tych tatoo , bede wdzieczny za wszystkie uwagi
pozdrawiam
Ampel

Maciej 15.02.2003 09:38

To jest tylko wina Firmware --> zła identyfikacja nośników...

ampel 15.02.2003 13:14

To jest tylko wina Firmware --> zła identyfikacja nośników..

To znaczy ze jest to jeszcze nie dograne i zmieni sie np. z nowym firmware ,czy ze to moj firmware jest jakis porombany?

ZbigNieff 16.02.2003 02:08

Cytat:

ampel napisa***322;(a)
To jest tylko wina Firmware --> zła identyfikacja nośników..

To znaczy ze jest to jeszcze nie dograne i zmieni sie np. z nowym firmware ,czy ze to moj firmware jest jakis porombany?

Zmieni sie jak wyjdzie nowe firmware!!

ampel 16.02.2003 18:42

Serdecznie dziekuje za odpowiedz .
No to jestem spokojniejszy ale ile przyjdzie mi na ten nowy firmwar czekac , uzylem tej funkcji muzycznej do nagrywania muzyki i cdr tDK d-view 80 16x nagrywalo sie 1,5 godziny to katastrofa nie ??

ZbigNieff 16.02.2003 18:48

Cytat:

ampel napisa***322;(a)
No to jestem spokojniejszy ale ile przyjdzie mi na ten nowy firmwar czekac , uzylem tej funkcji muzycznej do nagrywania muzyki i cdr tDK d-view 80 16x nagrywalo sie 1,5 godziny to katastrofa nie ??

Ale pewnie jakosc jest niesamowita???

Laser 16.02.2003 18:48

Cytat:

ampel napisa***322;(a)

Witam !

No czyli nagrywałeś z predkoscia 1x ! 80min to 1h 20min czyli wsio sie zgadza - ale chyba da sie ustaic jeszcze 4x i 8x;)

ampel 16.02.2003 19:10

ustawienie szybkosci bylo takie najszybsze jakie sie da ,zaznaczylem funkcie badania szybkosci i tam ukazal sie meldunek ze plyta ta moze byc palona z szybkoscia 16x anie 441 tak!441x troche mnie to zdziwilo ale on sam zaczal palic dalej wiec nieprzaszkadzalem i trwalo to ponad godzine .Panowie jak macie jakies sugiestie to bardzo prosze co uzywac czego nie itd itp ,
Kombinowalem z tym tatoo to jest poprostu wielkie G!po pierwsze nie wiem jak napisac na tej plycie okragly text a po drugie to zawsze mam meldunek ze jset za malo miejsca .Ile naj mniej musi byc tam miejsca zeby bylo widac np. jakis napis i przynajmiej 600mb muzy???

ampel 16.02.2003 19:28

Panowie przeczytalem wlasnie ze Yamaha nie bedzie wiecej prod. nagrywarek czy oznacza to ze firmwer mozna sobie wybic z glowy aco bedzie z gwarancia

Martin_TP 16.02.2003 19:32

Gwarancja nadal obowiazuje.

Yahol 16.02.2003 19:32

Cytat:

ampel napisa***322;(a)
Panowie przeczytalem wlasnie ze Yamaha nie bedzie wiecej prod. nagrywarek czy oznacza to ze firmwer mozna sobie wybic z glowy aco bedzie z gwarancia
Alez ty masz reflex!
Podziwu godne!:)
Gwarancja biegnie bez zmian! Firmware - prawdopodonie, PRAWDOPODOBNIE! bedzie robione jeszcze przez jakis czas, albo kto inny przejmie te nagrywarki. Zbyt lakomy kasek, aby producenci odpuscili to sobie.

para 17.02.2003 07:24

Cytat:

ampel napisa***322;(a)

Kombinowalem z tym tatoo to jest poprostu wielkie G!po pierwsze nie wiem jak napisac na tej plycie okragly text a po drugie to zawsze mam meldunek ze jset za malo miejsca .Ile naj mniej musi byc tam miejsca zeby bylo widac np. jakis napis i przynajmiej 600mb muzy???

Tatuaże wychodzą bardzo ładne, tyle że trzeba zmienić nasycenie na maksymalne żeby dobrze było widać. A jak się robi okrągły tekst - prawy klawisz myszy i zaznaczasz bend

Pozdrawiam

QBUS 17.02.2003 12:52

Cytat:

ampel napisa***322;(a)
ustawienie szybkosci bylo takie najszybsze jakie sie da ,zaznaczylem funkcie badania szybkosci i tam ukazal sie meldunek ze plyta ta moze byc palona z szybkoscia 16x anie 441 tak!441x troche mnie to zdziwilo ale on sam zaczal palic dalej wiec nieprzaszkadzalem i trwalo to ponad godzine .Panowie jak macie jakies sugiestie to bardzo prosze co uzywac czego nie itd itp ,

Wiesz 600 mb to prawie cala plytka, to tam juz na koncu zapewne nieduzo tego tatoo sie zmiesci. Sproboj nagrac np 200-300 mb na plytce to wtedy bedzie znacznie lepiej.

gips 17.02.2003 13:59

odp

ja tez mam firmware 1.0f i cdrwin 3.9c normalnie wypala z predkoscia x40 tzn moge wypalac ze wszystykimi predkosciami

para 17.02.2003 14:01

Re: odp

Cytat:

gips napisa***322;(a)
ja tez mam firmware 1.0f i cdrwin 3.9c normalnie wypala z predkoscia x40 tzn moge wypalac ze wszystykimi predkosciami
Chyba masz na myśli 44x max, bo prędkością 40x ta nagrywarka nie dysponuje.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:15.