![]() |
Skoki bufora podczas nagrywania! Prosze o rade.
Jestem posiadaczem nagrywarki LG-GCE-8481B. Podczas nagrywania plyty w nero tradycyjnie pojawia sie okno zapisu cd. Na początku oba bufory (odczytu i nagrywarki) są na poziomie 98-100%. Jednak po krótkim czasie oba te bufory zaczynają zmieniac soją wartosc od 100% do 25% a nawet do i tak w kólko (25%- 100%). Plyta nagrywa sie dobrze. Mam nagrywarke od niedawna bo okolo tydzien wiec nie wiem czy to jest normalne czy moze siadczy o wadzie nagrywarki pomimo ze jest ona nowa. Załączylem screen. Prosze o odpowiedź i rade.
|
Re: Skoki bufora podczas nagrywania! Prosze o rade.
Cytat:
|
Re: Re: Skoki bufora podczas nagrywania! Prosze o rade.
Cytat:
|
Re: Re: Re: Skoki bufora podczas nagrywania! Prosze o rade.
Cytat:
|
zwroc tez uwage na mod nagrywania. Jesli nagrywasz w "track-at-once"
to skoki bufora sa rzecza normalna, gdyz przy kazdej sciezce laser na moment sie wylacza i w tym czasie bufor sie napelnia danymi nastepnej sciezki ( traka- nie wazna nazwa).Mod ten nie jest zalecany do nagrywania plyt audio ( tam raczej disk-at -once) |
Re: Re: Re: Re: Skoki bufora podczas nagrywania! Prosze o rade.
Cytat:
|
A mój znajomy :
Celeron 300mhz Dma on i bufor 97-100% Zawsze;) |
Wtrace pytanie kompletnie nie na temat, to do Tomka777
Masz dosc porownywalny sprzet do mojego (ten sam procesor, inna, ale chyba dosc porownywalna plyta glowna, no i wiecej pamieci i lepsza karta graficzna). Moglbys mi podac, jesli robiles takie testy, ile punktow osiagales w 3DMarku 2001 w ustawieniach domyslnych w rozdzielczosc 1024 na 768 i 32 bitach. Chcialbym tak orientacyjnie wiedziec, jaki przyrost wydajnosci da dokupienie 256MB pamieci (co zamierzam wkrotce zrobic) i wymiana karty graficznej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:02. |