![]() |
Re: WinXP - 2 problemu z IE i DMA
Cytat:
|
Cytat:
|
opcja sie zwie "ukryj rozszerzenia znanych typów plików" i miałem ją włączoną
wyłączyłem, zapisuje w porządku włączyłęm znowu tą opcje, również zapisuje w porządku nie wiem o co chodzi temu xp :), ale zostawie włączone jak bylo, zapisuje dobrze, moze coś mu "odwaliło" po prostu :) zobacze co bedzie robił dalej THX +++LeWaP+++ !!! |
może masz włączoną opcję: pokazuj rozszerzenia plików znanych typów
spróbuj to zmienić i zobacz co wtedy jest to w opcjach w zakłądce narzędzia jak otworzysz mój komputer |
a ja mam z obrazkami taki numer:
jak wybieram jak ma zapisac to jest jpeg, bmp, gif itp, no i wybieram cokolwiek, on mi to zapisuje jako PLIK (taki mi typ pokazuje win xp). Dopiero musze zmienic nazwe na XXX.jpeg , czyli dodac jakies rozszerzenie. Tez dziwne strasznie... oczywiscie w oknie jak zapisuje to moge w nazwie dopisac to .jpeg , ale tak nie powinno byc i windows ma to robic sam... |
moze reinstal msie... ale pod xp ktory ma 6.0 to chyba sie nie da...
|
dodam,ze nowo postawiony system :(
|
Cytat:
jest jeden warunek, dnia poprzedniego (lub pare dni wstecz, max 5 - chyba, ze ktos ma ustawione inaczej) wszystko bylo ok |
Cytat:
|
z tymi jpg... jak dajesz na obrazku w MSIE zapisza obraz jako, to nie masz wogóle do wyboru formatu JPG czy coś innego, dziwnego się dzieje ?
|
Cytat:
mam zainstalowane oba softy intela IAA i Intel Chipset najnowsze sprawdzilem sobie w IAA i DAM dziala poprawnie a co do 2 to nie wiem nadal :( |
witaj BD
znam tylko odp. na 1 pytanie musisz miec zainstalowane jakies sterowniki do kontrolera plyty lub jest autodetekcja dma jak w zew. kontrolerach dam jest prawie na pewno włączone może zainstalowałes intel application accelerator (bo chyba jest do tego chipsetu)? jak np. zainstalujesz via 4 in 1 to te ustawienia też znikają ja mam tak po ww. IAA co do 2 problemu to jakiś wałek straszliwy... może coś z activ desktop? może wyłączyłeś go ? sam nie wiem |
WinXP - 2 problemu z IE i DMA
Witam
smieszna sprawa ale mam dwa problemy 1. WinXP w zakladce wlasciwosci kontrolera IDE nie mam opcji odpowiedzialnych za zarzadzanie DMA. Za cholere nie wiem dlaczego :( 2. IE 6 zapisuje mi JPG z WWW jako BMP na dysku. tutaj tez nie znam rozwiazania Troszke danyc: Plyta: GigaByte GA-8INXP Proc: P4 2.4 Ghz System XP Pro PL + SP1 + wszystkie inne laty zainstalowany soft od intela moze ktos z Was zna rozwiazanie z gory dzieki ... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:07. |