![]() |
Co wy na to??? Czy to dobre rozwiazanie???
Otoz mam taki maly dylemat czy nagrywarka np. LiteOn 48x24x48
byla by dobrz jako CD-ROM? Zastanawiam sie nad sprzedaza swojego DVD-ROM i CD-ROM i chcialbym kupic Litka LTR-48246S! Co wy na to, czy nagrywarka moze sluzyc jako CD-ROM czy lepiej zostawic sobie DVD i CD? I czy nagrywarka odczytujac jakos sie zuzywa? Tymczasem :3msie: Siema Pozdrawiam |
Jasne ze moze sluzyc za cd-rom, choc ja zostawilbym sobie do niej jeszcze dvd-rom (z wiadomych wzgledow), dzis przy 2-letniej gwarancji nie ma sie co szczypac. Poza tym przydaje sie przy kopiowaniu w locie. A tego cd-roma to sprzedaj jak masz mozliwosc.
|
Nagrywarka zamiast CD ROM'u to jak najbardziej dobre rozwiazanie, chociazby ze wzgledu na duzo lepsza korekcje bledow i odczyt danych. DVD bym sie nie pozbywal bo na czym poogladasz filmy ? Chyba ze kupisz naped combo (nagrywarka CDRW, DVD i CD-ROM w jednym) ale ja nie jestem zwolennikiem tego typu napedow.
|
Re: Co wy na to??? Czy to dobre rozwiazanie???
Cytat:
Ja ciagle jestem z niej zadowolony i wymienilbym ja wlasciwie tylko na YAMAHE F1. Ale pewnie raczej tego nie zrobie. Natomiast na pewno nie pozbywalbym sie DVD (ja wrecz przeciwnie, juz od dluzszego czasu planuje sobie kupic). A co do uzywania nagrywarki jako CD-ROMu to moja 48125S duzo czesciej odczytuje plyty niz je nagrywa ;) |
Re: Re: Co wy na to??? Czy to dobre rozwiazanie???
Cytat:
|
Ja posiadam nagrywarkę i także DVD...
Nagrywarkę używam tylko do nagrywania ,a DVD jako czytnik cd-rom no i oczywiśćie dvd-rom...;) |
Re: Re: Co wy na to??? Czy to dobre rozwiazanie???
Cytat:
|
Krotko mowiac.. Wedlug mnie konfiguracja DVD + CD-RW jest najlepszym rozwiazaniem.
|
Ja używam nagrywarki do nagrywania, a CD do odtwarzania.
Z tego co pamiętam, to producenci określali kiedyś czas pracy urządzenia. Nic nie jest wieczne, ale może dlużej pochodzić. Nagrywarka do nagrywania, a CD lub DVD do odtwarzania. No i oczywiście wtedy możliwość kopiowania w locie.:) :) :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:54. |