Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Zabezpieczenie przed kopiowaniem na dysk? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/zabezpieczenie-przed-kopiowaniem-dysk-16952/)

angel666 16.02.2003 02:25

Zabezpieczenie przed kopiowaniem na dysk?

Witam!
Mam wielką prosbe!
Dostałem ostatnio plytke z filmem i chciałem filmik zgrać na dysk! Nie było to możliwe gdyz wyskakiwal bląd! Plytke zato dalo sie przegrac programem Clone CD i zrobic image!
Czy to jakies zabezpieczenie? Jesli tak to jak go usunąć lub ominąć oraz jak zrobic takie zabezpieczenie?

Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam .::AnGeL::.
www.angel.w.pl

angel666 16.02.2003 13:19

czy nikt niw ma pojęcia o tym zabezpieczeniu?

BARDZO PROSZE O POMOC...
mój mail: ang_el@poczta.onet.pl

POZDRAWIAM ;)

para 17.02.2003 10:56

Re: Zabezpieczenie przed kopiowaniem na dysk?

Cytat:

angel666 napisa***322;(a)
Witam!
Mam wielką prosbe!
Dostałem ostatnio plytke z filmem i chciałem filmik zgrać na dysk! Nie było to możliwe gdyz wyskakiwal bląd! Plytke zato dalo sie przegrac programem Clone CD i zrobic image!
Czy to jakies zabezpieczenie? Jesli tak to jak go usunąć lub ominąć oraz jak zrobic takie zabezpieczenie?

Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam .::AnGeL::.
www.angel.w.pl

Nie napisałeś jaki to był błąd. Najprawdopodobniej błąd odczytu - uszkodzona lub brudna płyta. CloneCD oczywiście ją skopiował bo miejsc których nie mógł odczytać potraktował jako uszkodzone sektory.
Więc z odczytem kopii będą takie same problemy.
Spróbuj skopiować ten film za pomocą BadCopy lub CDRollera.

Pozdrawiam

angel666 17.02.2003 18:16

w jaki sposob wytlumaczysz bezbłędne działanie filmu na plytce i możliwość zrobienia image???????

MacGyver 17.02.2003 19:49

U mnie też były takie problemy a wina leżała (tak mi się wydaje) po stronie błędnych sektorów na CD, które Clone omijał co prawda film w tych momentach się rwał ale był przegrany (przegrany na CD). Jeżeli chcesz koniecznie przegrać film na dysk to wyprubuj któryś z programów do kopiowania uszkodzonych CD (jest ich trochę na CDRinfo).

MacGyver 17.02.2003 19:53

A jeszcze jedno jeżeli chodzi o zabezpieczenie filmu przed skopiowaniem na dysk. Jak narazie spodkałem się tylko z jednym programem, który by cos tagiego potrafił (tzn. zabezpieczał cd z filmem) - SafeLock, ale raczej przy standardowych utawieniach Clonea obrazu takiej CD byś nie zrobił (zresztą jest tam w h..j błędnych sektorów).

lipek16 17.02.2003 20:32

Ja bym to zrobił w ten posób że w clonie zaznaczyłbym opcję szybkiego omijania błędnych sektorów i utworzył obraz a potem z tego obrazu wypalił płytkę. A jeżeli miałbym wprowadzić jakieś zmiany na nagrywanej płytce użyłbym programu CDMage i wyciągnął pliki z obrazu a potem płytkę wypaliłbym z dysko.

P.S. Trochę to zawiłe ale ja tak ostanio zgrałem zabezpieczoną płytkę, ale ten sposób był akurat odpowiedni dla tego typu zabezpieczenia.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:57.