Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nagrywara jako cd-rom (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywara-jako-cd-rom-16977/)

Y@nkee_PL 16.02.2003 17:16

nagrywara jako cd-rom

Witam.

Uzywam swojej nagrywarki rowniez jako Cd-rom i tu mam zwiazane z tym pytanko:
Czy powaznie skracam zywotnosc swojej nagrywarki, jak to wyglada w rzeczywistosci ? czy w ten sposob MTBF ulega skroceniu ?

Pozdrawiam.

Patrix 16.02.2003 17:45

dokładnie :buu:

SEBAW 16.02.2003 19:11

Re: nagrywara jako cd-rom

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
Witam.

Uzywam swojej nagrywarki rowniez jako Cd-rom i tu mam zwiazane z tym pytanko:
Czy powaznie skracam zywotnosc swojej nagrywarki, jak to wyglada w rzeczywistosci ? czy w ten sposob MTBF ulega skroceniu ?

Pozdrawiam.

Już kiedyś był poruszany na temat nagrywarki -> CD-Rom.
Zgadzam się z Patrix-em - dokładnie.:cool:

Martin_TP 16.02.2003 19:33

Uhum.. zgadzam sie z kolegami. Najelpsza konfiguracja to CD-RW + CD-ROM lub DVD-Rom.

ZbigNieff 16.02.2003 19:42

Cytat:

Martin_TP napisa***322;(a)
Uhum.. zgadzam sie z kolegami. Najelpsza konfiguracja to CD-RW + CD-ROM lub DVD-Rom.
No a ja mam Nagryware, CD-ROM`a i DVD-ROM`a i to chyba dobrze!!???

P.S. Yankee to moglo byc napisane w moim Topicu!!

Maciej 16.02.2003 19:48

Wszystko co jest używane zostaje rozkalibrowane...;) ;) ;)

MacGyver 16.02.2003 19:48

Mam CD-Rom i Nagrywarkę (Nagrywarkę od roku).
CD-Romu wogóle nieużywam (ostatnio nawet mi się spalił :buu: ), wszytsko kopiuje na Nagrywarce, poprostu mam taki kaprys.
Ciekawe kiedy mi padnie, ale swoją drogo nie zauważyłem żeby mi coś źle przegrała, chociaż słyszałem, że takie poczynania zkracają żywotnośc nagrywarki.

Martin_TP 16.02.2003 19:51

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
No a ja mam Nagryware, CD-ROM`a i DVD-ROM`a i to chyba dobrze!!???

P.S. Yankee to moglo byc napisane w moim Topicu!!

Rety.. jesli Ci sie to przydaje, urzywasz tego itd. to co sie zastanawiac. Osobiscie mam dwie nagrywarki, dvd i cd-rom (odlaczony aktualnie bo cos z nim nie tak...). Urzywam tego nieraz pare napedow pracuje naraz i jest ok. Wszystko to inwidualne podejscie, jesli dla Ciebie jest tak ok, to nic nie zmieniaj, jesli cos nie potrzebne to sie pozbyj, sam najlepiej wiesz jak to urzywasz i do czego sie przydaja te napedy i w jakich sytulacjach.

Y@nkee_PL 16.02.2003 20:34

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
[..]P.S. Yankee to moglo byc napisane w moim Topicu!!
wiem :(
pozniej sie zorientowalem jak do niego przez przypadek wszedlem ;)

lipek16 16.02.2003 20:43

Podobnie jak MacGyver mam nagrywarkę i cd-rom, ale nie pamiętam kiedy ostatni raz użyłem cd-romu. Wszystko zgrywam nagrywarką. Idzie szybciej i jest lepsza korekcja błędów:)

misz_masz 16.02.2003 20:49

Ja mam tylo dwie nagrywarki Lg i Teaca i Lg-ika ujeżdżam ostro jako cedeka już od około pół roku i jak na razie nie widać u niej żadnych złych czy niepokojących objawów. Ten LGx16 to naprawdę dobry sprzęt.
Jak padnie to trudno. Sklepy też muszą zarabiać, ale wówczas to już chyba kupię nagrywarkę DVD.

CIAPEK 17.02.2003 13:15

w sumie to każdy dodał cosik od siebie!:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:14.