![]() |
Problem zamiany HP na LG i kłopoty z odczytem cdr
Witam. Mam problem w związku z przejściem z nagrywarki HP 8200 series (spalila mi się) na LG GCE 848JB. Przy starej używałem Easy CD Creator 5 Platinum i część płyt cdr była wypełniona za pomocą Direct CD metodą drag and drop. Nie zostały niestety zamknięte sesje na tych płytkach i nowa nagrywarka (mimo zainstalowania E CD C 5)nie jest w stanie ich odczytać, nie widzi zawartości tych płytek. Problem chyba tkwi w Direct CD, mam komunikat: "Direct CD, no supported drive". Czy istnieje jakiś sposób, aby odzyskać dane z tych płytek? Czy trzeba zainstalować jakiś sterownik do LG (jeśli tak, to skąd go można ściągnąć)tak, aby program widział zawartość nie do konca wypalonych cdr, czy trzeba może postarać się o jakąś starą nagrywarkę HP i pozamykać sesje (lub coś w tym stylu), a może jest jeszcze inny sposób? Pomóżcie, z góry dzięki za odpowiedź. Daveq
|
Re: Problem zamiany HP na LG i kłopoty z odczytem cdr
Cytat:
Jest też baza nagrywarek, w której możesz dowiedzieć się od jakiej wersji DCD twoja nagrywarka jest obsługiwana. Gdy coś niedziała to jest ogólna zasada: 1.instalujemy najnowszego patcha 2.gdy to nie zadziała: :czytaj: przeglądamy forum (na większości forów jest taka "mało używana" a zwykle przydatna funkcja "search") 3.gdy dalej nic z tego - molestujemy kolegów na forum ;) |
A jeśli ci sie nie uda (w co watpię),to do odczytu tych CD możesz wykorzystać nowego CDRollera
http://www.cdroller.com/download/CDRoller.zip |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:20. |