![]() |
reklamacja Ricoh MP7200
Witajcie.
Mam taki problem .... zepsuła mi sie nagrywarka Ricoh 7200 na gwarancji. Problem w tym ze ten model nie jest już produkowany i sklep chce mi dać LITEON 52x. Moje pytanie czy warto ? Czy może kłucić się o lepszą nagrywarkę ?? Pozdrawiam Hubert |
1. warto spróbowac sie kłucić ..
2. a ile Cie kosztował ten Ricoh ? mozesz też zadac zwrotu kasiorki :) wsumie LiteOn to dobry sprzet ! wiec chyba warto łyknąc to |
Witam
Spróbuj wynegocjować Teaca x48 lub x52. Jako argument powiedz ile dałeś wtedy za nagrywarkę (wg mnie dałeś ok. 450 zł) i ile teraz dana nagrywarka jest warta. A co dokładnie się zepsuło - jakie miałeś objawy, w jakim sklepie zareklamowałeś, wysyłałeś do głównego przedstawiciela Ricoh na Polskę - firma AB we Wrocławiu ? Narazie |
W nero wyświetlał komunikat: Medium speed error i coś w stylu fixalizacja nieudana. Jeżeli chodzi o sklep, to taki sobie mały w Poznaniu :)
A co do całej historii to 2 lata temu kupiłem Ricoh model chyba 7124 za 1100 zł :kasa: :o po roku siem spsuła to mi wymienili z dopłatą 30 zł. na 7200 teraz mija kolejny rok i siem wysypała 7200 :) Hubert "BuBu" |
Wydaje mi się że chcą cię oszukać...(Tylko mi się tak wydaję).
Zrób tak jak ci podpowiada mój przedmówca...Sayan...żądaj zwrotu kasy...:) Chociaż z drugiej stronu Lite-ON x52(cacko)...;) ;) ;) |
Witam
Człowieku za ten błąd chcą ci dac nowy napęd !!!!??? LASER słyszysz to? Błędy MSE występują prawie we wszystkich napędach Ricoh i Aopen. Ja te błędy od jakiegoś czasu nie widzę u siebie, ale one wynikają z błędnego oprogramowania wew. nagrywarki, a nie, że sprzęt sie zepsuł. Jak chcesz poczytać o MSE poszukaj na wyszukiwarce tej listy dysk. Narazie PS: Jak oni ci ten sprzęt zweryfikowali? |
Cytat:
|
No i FINAŁ !!
Ilość załączników: 1
Właśnie odebrałem nową nagrywarkę. Ricoh 7200 :):buu:
No ale narzekał nie będę bo mam nową gwarancję na rok :-), jest jednak mały problem co do nowej nagrywarki, przesyłam wam w załączniku zdjęcie jej tabliczki znamionowej. Jeżeli ktoś wie co można z niej odczytać "między wierszami" do będę wdzięczny. Głównie interesuje mnie ta czerwona kropka zaznaczona na rysunku (gdzieś mi się obiło o uszy że ma to jakies znaczenie). Aha sorki za złą jakoś zdjęcia ale skanowałem w oryginalnej foli jaką jest zapakowana nagrywarka. Pozdrawiam Hubert |
Cytat:
Słysze słysze i uwierzyc nie moge - Nowy sprzet za MSE - :blee: :blee: :blee: :blee: Kurde gdzie taki sklep jest !!!! :cisza: :cisza: ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:13. |