![]() |
Mnie udalo sie przez allegro sprzedac kierwonice, a klient byl uczciwy ;]... chcialem kupic jeszcze duzo wczesniej linuksa mandrake, ale postanowilem, ze sam sobie go zassam ;)
|
tak zgłoś ten fakt
Cytat:
pozdrawiam, |
W roli scislosci zeby nie wskrzeszac juz tego tematu powiem tylko ze zalatwilem ta sprawe dzieki uprzejmosci jednego z uzytkownikow cdrinfo.
|
Cytat:
No i co Ci pozostaje innego? Przeciez nie pójdziesz z tym do Policji... bo i znikoma szkodliwość i Ty się więcej napodpisujesz protokołów niż ten koleś. Dupa zbita. :( |
Cytat:
|
Ja narazie jestem z Allegro zadowolony...
A dlatego,ze...kupuje od firm oglaszajacych sie na Allegro :) Zawsze wychodzi taniej i mam jako taka gwarancje uczciwosci (w koncu firma to firma). I obyscie na jak najmniej naciagaczy trafili...:boks: |
na allegro jest jak w życiu
może być w porzo, możesz też trafić na palanta i oszusta nie sądzę, żeby dało się cokolwiek z tym zrobić... |
A gdzie moge ten fakt zglosic zeby udupic kolesia za to ze jest frajerem i nie poinformowal mnie o fakcie ze jest to pirat??
|
Ja na allegro kupilem tylko dwie rzeczy.....
.....procesor PIII 500, oraz zakup z którego teoretycznie powinienem byc bardzo nie zadowolony, otoz zakupilem NAGRYWARKE wlasnie TEAC'a CD-W540e(nowego, naturalnie) jak sie dowiedzialem od sprzedawcy z BIOS'em 1.0f aaaaaa ku mojemu zdziwienu po zamontowaniu nagrywarki BIOS bbyllll 2.4A ,,, nie wiedzalem o co chodzi, bo nikt nic nigdy nie wspominal o takim BIOS'ie..... .....nie robilem problemow bo dzieki temu BIOS'u moj TEAC przegrywa zabezpieczenia(podobno):D :D ???:D??? ........ .......A na forum jest kilka osob ktorzy tez maja taki BIOS........ PS. Jak ktos by mogl nauczyc te osoby flashowac(naprzyklad mnie) TEAC'a, to byscie go mogli przetestowac taka kopiarke.......... |
A ja maiłem najleposzą akcje.. Mianowicie zapłacilem prowizje allegro pocztą ..Kasa gdzieś zagubiła i zamiast mnie o tym powiadomić dostałem pismo z firmy WINDYKACYJNEJ !(( noi co mam terazzrobić JESZCE RAZ ZAPŁACIĆ ?? bo jeśli nie to będą mnie ścigać sądownie o kwote 30zł .......(( Ale mam dowód wpłaty..więc wysłałem im skan Ale czas leci nieubłaganie a odzewu brak. Co mam zrobic !1(( już nie pierwsyz raz sie na allegro przejechalem ....Kiedyś wylicytowałem monitor za 400zl !! okazało sie że zrąbany wysłałem do allegro papiery o ZWROT prowizji .....Odpisali mi że potwierdzenie jest nieczytelne ...a koleś sie pewnie śmiał że takiego frajera znalazł ....Głupie allegro ..(( :boks:
|
Rowniez korzystalem z Allegro i jak narazie sie nie nacialem.
Mozliwe ze mialem duzo szczescia i trafilem na uczciwych Allegrowiczow. Mam jedna zasade: Jak chce cos licytowac to dokladnie sprawdzam sprzedawce - patrze ile ma komentarzy, za co i jakie. Jak ma komentarze tylko za sprzedaz czegos typu: gazeta, dlugopis to nie kupuje od niego !!! |
Przeciez o ile sie nie myle od jakiegos czasu w Allegro jest ubezpieczenie i ewentualne straty za niezakonczone transakcje poktywa wlasnie Allegro?
Ja na razie bralem udzial w aukcjach az trzy razy, dwa razy kupowalem ksiazki za az 15 zlotych, a raz sprzedawalem komputer za kilkaset i na szczescie wszystko bardzo sprawnie i dobrze poszlo. Niestety wiem, ze nie zawsze tak jest :( |
Mój ojciec duzo i czesto siedzi na allegro (jest numizmatykiem) nicka nie potam ale ma ponag 700 pozytywów - kupił na allegro 2 dyski 2cdromy , i inne badziewia i niezliczone ilosci monet/banknotów.
Rwnież sprzedał - zawsze aukcje robi z ludzmi pewnymi - jezeli ktos ma np 20 koment. to ojciec z nim sprawe załatwia w sposób taki ze najpierw towar dopiero potem kasa. Jak sie nie zgadza to po prostu nie bierze udziału w aukcjii . Niestey kiedy zaczynał tez miał tak samo - nowi moja ciężko (sam sie naciął ze 2 razy naszczescie kwoty nie były zbyt duze - na monit mojego taty allegro zareagowało niesamowicie ;)) - z radoscia napisali ze nie beda pobierac od niego % od tej aukcji .... |
Cytat:
ja rowniez zglaszalem kilka przypadkow lamania regulaminu reakcja jak ma miejsce to po 48 godzinach ... a czesem bardzo mnie dziwi bo np za ewidentne lamanie regulaminu na 5 z 7 aukcji kolesia zamiast skasowac mu konto skasowano tylko te 5 niewygodnych aukcji i na tym koniec |
Najsmieszniejsze jest to ze dalem znac o tym allegro, a typ dalej sobie sprzedaje gierki z podpisem oryginalne.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:41. |