![]() |
Problemy z audio cd...
Mam problem... :( Mam nagrywarke TDK CYCLONE 32\10\40B, najnowsze Nero 5.5 i od jakiegos czasu mam problem z nagranymi plytami audio... Otoz po nagraniu plytki moge ja odczytac w nagrywarce, cd-romie, itd. Niestety gdy probuje ja odtworzyc w jakims stacjonarnym cd itp. nic sie nie dzieje, po prostu plytka nie dziala... Czy ktos sie juz z tym spotkal?? Jak temu zaradzic??? Zaznaczam ze nagrywam plytki z predkoscia 8x! Thx z gory za pomoc... ???
|
moze problem tkwi w nosniku??
A czy probowales odtwarzac w jednym czy w kilku odtwarzaczach stacjonarnych?? Bo moze Twoj stacjonarny cd ma problemy?? Ewentualnie wyprobuj Feurio! - program tylko do audio8) |
Witam!
"najnowsze Nero 5.5" to nam nic nie mowi... Nero w versjach ma jeszcze dwie kobminacje liczb... Twoje nero to moze byc np 5.5.0.0 a to juz stare nero... najnowsze to wersje o numeracji 5.5.10.0 i wyzsze |
-Nagrywaj audio x4
-Zmień płytki na inne (wypróbuj z czarnym spodem). .........;) |
Spróbuj inne płyty np. Verbatim, Esperanza.
|
Cytat:
|
Z czarnym spodem...obojętnie jak marka...;)
Zamykaj zawsze sesje... Jeśli nic nie pomaga... pozostaje ci tylko wyczyszczenie optyki lasera...;) Rok temu miałem identyczny problem na mojej wierzy Sony ...i ani żadne TDK i Verbatimy nie pomagały czasami tylko płytki z czarnym spodem...;).Dopiero wyczyszczenie diody optycznej lasera ...przyniosło efekt porządany...do teraz czyta każdą płytkę wypalaną i to obojetnie jakiej marki i z jakim barwnikiem...;) ;) ;) :) :) :) :) ........!!! |
Problemem jest nosnik lub predkosc nagrywania...
zmien nosnik i zmniejsz predkosc nagrywania do 4x...z pewnoscia pooze o ile lasery w sprzecie audio nie sa zbyt wysluzone....
|
stery
jaka masz plyte glowna z czipsetem via jezeli tak wgraj najnowsze stery stery do karty dzwiekowej umnie pomogło
|
To ja się wyłamię. Nagraj te płytki x16 lub x20. Kumpel ma takiego TDK i też miał kiedyś problem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:34. |