Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Katedra-Baginskiego (The Cathedral) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/katedra-baginskiego-cathedral-17093/)

lopus 18.02.2003 20:51

Katedra-Baginskiego (The Cathedral)

Dużo sie mówi o nominowaniu tego dzieła do nagrody Oskara.Jest na Kazie i na Ośle,sciągnąłem (całość 54MB).Przedtem znałem tylko ze screenów,teraz obejrzałem pare razy ten 6-minutowy film i jestem pod wrażeniem.Może troche za mroczny za ciemny no i spodziewałem sie innego zakonczenia.Chłopak włożył w to bardzo dużo pracy.Polecam wszystkim i wtedy podzielimy sie wrażeniami.A może już to ktoś widział?
W każdym bądz razie ..Polak potrafi!!!

Sniper 18.02.2003 20:55

Niezły numer tez założyłem topic o tym samym - niestety ja miałem problem ze sciagnieciem z kazy i imesha ;))

i również jestem pod wrazeniem - fakt zakończenie niesamowite - ale ten mroczy klimat+temat ,muzyczny - po prostu super

eloise 18.02.2003 20:56

Re: Katedra-Baginskiego (The Cathedral)

widziałe to trochę temu (z miesiąc) - kolesie z Wrocławia to udostępnili
fakt sporo pracy chłopak w to włożył

daj Boże mu tego Oscara

lopus 18.02.2003 21:02

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
Niezły numer tez założyłem topic o tym samym - niestety ja miałem problem ze sciagnieciem z kazy i imesha ;))

i również jestem pod wrazeniem - fakt zakończenie niesamowite - ale ten mroczy klimat+temat ,muzyczny - po prostu super

Popatrzcie ludziska,zeby dwóch ludzi rownoczesnie pomyslało o założeniu tego samego tematu..niemożliwe

Sniper 18.02.2003 21:17

Zauważ że TYLKO dwóch wg mnie tu powinno byc ze 20 - bo film zasłóżył - pewno kupie sie nie spodoba ale gusta się ma a nie dyskutuje o nich ;))

andrzejj9 18.02.2003 22:23

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
Zauważ że TYLKO dwóch wg mnie tu powinno byc ze 20 - bo film zasłóżył - pewno kupie sie nie spodoba ale gusta się ma a nie dyskutuje o nich ;))
Moze byloby ich wiecej, ale niestety bez stalego lacza trudno sobie sciagnac te 60MB. Chociaz przyznam sie, ze wlasnie zaczalem. Trudno, sciagne najwyzej poczatek, zeby zobaczyc, jak to wyglada. A wlasnie dzisiaj jeszcze czytalem o tym filmiku w gazecie i sie zastanawialem, gdzie mozna by to zobaczyc.
Coz, moze niedlugo dolacze sie do zachwytow (na razie troche sie dziwie, ze autor pracowal nad tym trzy lata - to wydaje mi sie strasznie dlugo, zwlaszcza na 6 czy 7 minutowy filmik).

pepperman 18.02.2003 22:56

pracowal znacznie krocej jesliby wziasc pod uwage ciaglosc czasu....

Sniper 18.02.2003 23:11

dokładnie i to w sumie w całym projekcie brało udział kilku ludzi

gdzies wyczytałem słowa gościa od Idustrial Light & Magic który obejrzał ten film - w holly.shit taki film robi sie ok rok i robi to sztab ludzi i maj takie sprzety ze pał... staje podobno nie mógł wyjsc ze zdumienia jak sie dowiedział na czym i ilu osób to robiło.

Generalnie POLAK POTRAFI - i gratulacje dla niego

tomall0 27.02.2003 12:37

Re: Katedra-Baginskiego (The Cathedral)

Cytat:

lopus napisa***322;(a)
Dużo sie mówi o nominowaniu tego dzieła do nagrody Oskara.Jest na Kazie i na Ośle,sciągnąłem (całość 54MB).Przedtem znałem tylko ze screenów,teraz obejrzałem pare razy ten 6-minutowy film i jestem pod wrażeniem.Może troche za mroczny za ciemny no i spodziewałem sie innego zakonczenia.Chłopak włożył w to bardzo dużo pracy.Polecam wszystkim i wtedy podzielimy sie wrażeniami.A może już to ktoś widział?
W każdym bądz razie ..Polak potrafi!!!

No właśnie ściągnąłem z eMule Katedrę i na początku na VPlayerze pokazywało jakiś błąd, ale za drugim razem załapało i smiga, ale nie mam głosu, dodam, że kodeki ok.

Gorzala 27.02.2003 13:32

Ściągnąłem Katedrę przez plikoskop.pl Co tu dużo gadać...

...fajny filmik, żeby tylko Oscara dostał...

deino 17.03.2003 19:51

Re: Re: Katedra-Baginskiego (The Cathedral)

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
No właśnie ściągnąłem z eMule Katedrę i na początku na VPlayerze pokazywało jakiś błąd, ale za drugim razem załapało i smiga, ale nie mam głosu, dodam, że kodeki ok.

polecam zestaw NimoCodec.. jak ci na nim nie pojdzie, to sprzet, nie codecki ( build conajmniej z maja02)

deino 17.03.2003 19:54

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
Moze byloby ich wiecej, ale niestety bez stalego lacza trudno sobie sciagnac te 60MB. Chociaz przyznam sie, ze wlasnie zaczalem. Trudno, sciagne najwyzej poczatek, zeby zobaczyc, jak to wyglada. A wlasnie dzisiaj jeszcze czytalem o tym filmiku w gazecie i sie zastanawialem, gdzie mozna by to zobaczyc.
Coz, moze niedlugo dolacze sie do zachwytow (na razie troche sie dziwie, ze autor pracowal nad tym trzy lata - to wydaje mi sie strasznie dlugo, zwlaszcza na 6 czy 7 minutowy filmik).

ad1.
da sie, na modemie 4,5 h mi zeszlo ( calodobowy dialog;))

ad2.
w kinach cinema-city only, a warto.. kinowa wersja miazdzy to, co mozesz widziec na monitorze ( dzwiek....).. moze bedzie w iMax'ach, choc nie wiem...

www.cinema-city.pl

Yahol 17.03.2003 20:05

Katerdra - pojawila sie w jakims pismie, bodaj Gala, nie wiem w jakiej wersji: divx czy VCD?

Zelea 17.03.2003 22:37

ja tez ten filmik widzialem jakis czas temu jak dla mnie to PELEN WYPAS niesamowiy klimat i wogule super :) wielkie brawa wedlug mnie dla niego :) Oscar sie nalezy :)

Cairath 17.03.2003 22:57

Ja też widziałem - makabra animacja - dla tych co nie widzieli i mają problem ze ściągnięciem informuję, że będzie on puszczony w całości w TVP 1 z niedzieli na poniedziałek o godz. 0.45 ( noc oskarowa )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:01.