Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Jak zrobić kopię płyty DVD > 4,7 GB ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jak-zrobic-kopie-plyty-dvd-4-7-gb-17102/)

miles 12.03.2003 17:10

Re: dvd2dvd

wszystko by było oka gdyby ten DVDxcopy nie rozwalał na dwie płyty.
A co do DVd2one jeszcze nie widziałem finału ale jużnie długo. MAM problemy miałem i nagle nie wiem gdzie mam Ifoupdate ( z jakiej stronki go wezme) i co z nagraniem poniewaz juz byłem przy nagrywaniu a Nero "Powiedział" że to puzniej nie będzie działeć. Pewnie gdzie po drodze się machnołem

Jarod 32 09.03.2003 20:00

Dzieki

Dzieki za wszystkie opinie
Krzysztof

lewar 09.03.2003 11:40

Re: Re: z tymi jest ok.

(odznaczyles joilet,)

A co sie dzieje jezeli opcja Joilet jest zanaczona jesli nagrywam Video DVD?

zorg 08.03.2003 00:23

LG czyli

Same minusy (-) to mi sie bardzo nie podoba ta lg.;p

Luzaczek 08.03.2003 00:07

Re: z tymi jest ok.

Cytat:

zorg napisa***322;(a)
i nie bedzie problemu :)
Tylko minus na LG. Najlepiej spisuja sie TDK, mediasonic z moich doswiadczen. Datex, princo - nawet nie probuj.

Ja tez mam LG, pale w nero przez dvd-video i nie ma zadnych problemow. Najwyrazniej cos nie tak ustawiasz (odznaczyles joilet, przeniosles do video_ts?)...

zorg 07.03.2003 23:04

z tymi jest ok.

i nie bedzie problemu :)

Jarod 32 07.03.2003 12:12

A jakie nosniki?

Moze ktos mi powie na jakich nosnikach najlepiej nagrywac dvd video na LG 4020 ?
Krzysiek

marek_cz 02.03.2003 09:16

:Do Jarod 32
Spróbuj innym programem do wypalania np.: CopyToDVD, Prassi PrimoDVD.
Pozdrawiam,
Marek

Jarod 32 02.03.2003 01:43

Noooo

No a ja na datexach sie przejechalem ... ale dvd2one opanowalem...:)
Krzysiek

tothemax 27.02.2003 21:34

Re: ?

Cytat:

Jarod 32 napisa***322;(a)
No to nie wiem o co idzie ... robota jak nalezy jest zrobiona dobrze a efekty do bani ???? Gdzie robie blad ???

Sprobuj uzyc innych czystych plyt, ja gdy kupilem najtansze sigmy (3,8zl) to po nagraniu moza z nich bylo zrobic jedynie podstawki pod piwo, bardzo dobrze spisywaly sie u mnie datexy (7zl) oraz datawrite (6,5). Plyty nagrywalem na pioneerze A-05. Na sony DRU500A wypalilem jedna plytke datawrite i rowniez nie bylo problemu. A jeszcze wracajac do sposobu nagrywania w nero, gdy wybieralem format "DVD-Video" mialem pozniej problem z odczytaniem plyt, gdy wybralem format "DVD UDF" nie bylo zadnego problem, zaznaczalem jednak opcje kompatybilonosci z dvd-video. Pamietaj o utworzeniu odpowiednich katalogow przy opcji udf wystarczy sam katalog TS_VIDEO. Zwroc uwage zeby wszystko bylo napisane wielki literami.

Pozdrawiam

zorg 27.02.2003 21:31

dvd 2 dvd

DVDXCopy-jest the best co by nie muwic, a wiekszosc filmow miesci sie na jednej plytce dvd,przeciesz dodatki nie sa ci potrzebne,a jedna scieszka audio tez ci wystarczy.Od ciebie zalezy czy chcesz miec kopie 100/100 % czy sam film ci wystarcza do tego jest naprawde szybki !8)

Jarod 32 27.02.2003 21:13

?

No to nie wiem o co idzie ... robota jak nalezy jest zrobiona dobrze a efekty do bani ???? Gdzie robie blad ???

tothemax 27.02.2003 20:59

Cytat:

lewar napisa***322;(a)
lepiej poczekac na dvd'ki 2warstwowe :> albo dzielic film na 2 DVdki
No tak, ale w opisie nagrywarki przeczytalem, ze mozna nagrywac plytki DVD-R i DVD-RW o pojemnosci 4,7 GB. Czy czeka nas wymiana nagrywajek jak wejda plytki dwuwarstwowe? Czy nasze nagrywarki takie plytki zobacza?

Nie liczylbym na plytki dwuwarstwowe jak i na nagrywarki zdolne do nagrywania takich cudow. Plyte dwu warstwowa mozna jedynie wyprodukowac w tloczni i nagranie tego jak na razie jest technicznie nie wykonalne :)

A co do filmow nagranych w nero i przygotowanych wczesniej decrypterem oraz dvd2one to u mnie czytaja sie bez problemu i na kompie i na domowym...

Pozdrawiam

Jarod 32 27.02.2003 20:47

co mi tu nie gra

Ja osobiscie zrobilem kopie (pelna) filmu decrypteram , następnie dvd2one 1.0.0. przygotoweałem materiał, wypalilem plytke nero i plytka nie bangla ani w kompie ani w stacjonarnym ... jakas lipa ....
Krzysiek

lewar 27.02.2003 15:04

lepiej poczekac na dvd'ki 2warstwowe :> albo dzielic film na 2 DVdki [/B][/QUOTE]

No tak, ale w opisie nagrywarki przeczytalem, ze mozna nagrywac plytki DVD-R i DVD-RW o pojemnosci 4,7 GB. Czy czeka nas wymiana nagrywajek jak wejda plytki dwuwarstwowe? Czy nasze nagrywarki takie plytki zobacza?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:09.