![]() |
Co zrobic z myszka?? Cos sie wali!!
Mam mysz Logitech MauseMan Weel (ma okolo poltora roku) i od 2 ostatnich
dni zaczelo cos sie z nia dziac. Mianowicie przy ruchu w prawo strzaleczka sie zatrzymuje!! Mowiac jasniej zacina sie!! Co zrobic??? Juz rozkrecalem i czyscilem, nie pomoglo i co teraz??? |
Re: Co zrobic z myszka?? Cos sie wali!!
Cytat:
bo przy moim starym Logitech Pilot + przy takich objawach ..czyszczenie dawało idealne wyniki ! spirytus salicylowy |
utnij koncowke kabla (w srodku myszki taka mala wtyczka)i zrob nowe polaczenia
tylko musisz uciac z 1-2 cm przed mysza bo na bank sie cos przerwalo na wejsciu kabla do myszy a skoro czyszczenie nie pomaga to na bank to tylko zapamietaj jak ida kabelki we wtyczce tej w srodku myszy a najlepiej wymieniaj pojedynczo zebys sie nie pomylil |
Zgzdzam się z majonezem że to pewnie wina kabla. Ja miał raz tak że coś mi sie we wtyczce porąbało i kom się wogóle nie włączał, cały czas wydobywał się drażniący uszy pisk:)
|
Majo i lipek - To jest mysz BEZPRZEWODOWA ;p!!!
|
Aha chyba że tak. Ale radiowa czy na podzczerwień. Może jakiś elemencik elektroniczny się skopcił.
|
Czy czyściłes też szczeliny w kółkach ?
Możesz też spróbować bardzo delikatnie: każde kółko ze szczelinami przesuwa się pomiędzy dwoma elementami - diodą nadawczą i fototranzystorem. Jeden z jednaj strony kółka a drugi z drugiej. Czasmi pomaga lekko dogiąć diodę w kierunku kółka , lub oba ( ale bardzo delikatnie i ostrożnie ) Pozdrawiam. |
Cytat:
Zbig Ty cos ostatnio masz same problemy ze sprzętem ??? |
Cytat:
Ja to przez cale zycie mam problemy ze sprzetem!! Nie uwierzysz ale juz zwalily mi sie 3 CD-ROM`y TEAC 40x ktore niby sa takie niezawodne!! Juz zrobielem "ULTRA" czyszczenie i jak narazie dziala chociaz jedno ;p |
Cytat:
|
mozliwe ze sie zabrudzily fotodiody :) je czysciles??? :)
mialem taki sam problem i jak wyczyscilem fotodiody to wszysciutko git dzialalo :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54. |