![]() |
umowa z TPS'ą
mam pytanie natury prawniczej jesli znajdzie siektośkto potrafi fachowo odpowiedzieć na to pytanie byłbym wdzięczny...
otóż .. sprawa dotyczy umowy podpisanej przez osobę powiedzmy mnie a TPSA na nie wiem jak to sie nazywa .. wykup łacza .. np. przy chęci dzierżawy SDI koszt tego jednorazowy wynosi coś koło 800 zł . kazdy wie chyba o co biega... dotyczy to tez gdy występuje sie do TPS'y z chęcią dzierżawy ich kabli na połączenie LAN z ISP ... opłata ta sama. i teraz mam pytanie ponieważ opłata ta musi być wniesiona na specjalnym blankiecie który przysyła TPS'a w termini bodajrze 7 dni od otrzymania blankietu... i wszystko jasne problem w tym, co będzie jeśli TPS'a nie dostarczy takiego blankietu ? .. przez dłuższy czas ..np.: przez rok lub dłużej czy taka opłata ulegnie przedawnieniu ? ..jeśli TPSA przypomni sobie np. gdy ja już zrezygnuje z jej usług to czy muszę dalej uiścić im tę opłatę ??? .. czy w kodeksie jakimkolwiek jest notka dot. dotrzymywania terminów opłat jeśli jedna strona nie wywiąże sie z chęci jej otrzymania.. sytuacja wygląda tak że TPS'a "nie chce" ode mnie kasy bo nie przesłała mi takiego "specjalnego" blankietu na którym musiałbym tę opłatę uiścić.. no a wiadomo mi sie nie spieszy z tym :) .. co Wy na to ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:39. |