![]() |
Dzieki wielkie - mysle ze teraz nie bedzie z tym wiekszych problemow
|
z tego co mi wiadomo wingate posiada opcje serwera proxy...gdyż jest nim sam w sobie :) ponadto wyszłydodatki obsługujące translacje NAt ,
jest winroute tez "brat" wingate, oraz winproxy i masa innych, wiecej tu jesli chodzi o cbq - niezłe proste i działa jednak nie umiałem na nim dynamicznie podzielić łacza, bo super gdy wszyscy mają po równo ale jesli akurat jest mniej kompów właczonych to ta niewykorzystana częśc po prostu sie marnuje... do tego był trudnijszy "programik" shaperd (wiecej info ..tu )..dalej nie pamietam ale to pod Linuxa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzieki za uzyskane info - teraz mam naprawde szeroki wiadomosci na ten temat:) Wiec na pewno cos wymysle
|
dzieki za info!Pomoglo ;)
|
Cytat:
|
kurcze - BAS - z ciebie to prawdziwy GURU, chodząca encyklopedia, złota rączka, omnibus itp
nie to, że sie wazelinuje ale człowiek (czytaj: BAS) wie cos w temacie... oby wiecej takich rodziła nam ziemia matka i matka polka !!! |
Cytat:
|
no wlasnie jak podzielic rowno co do kilobajta lacze na np. 5 kompow?
|
Cytat:
squid-serwer proxy, iptables-system filtrowania pakietów(firewall)i translacji adresów(nat-takie cudo do robienia maskarady) Jajko(kernel)2.4.19 obsługuje iptables, wcześniejsze obsługiwały ipchains poweroff-wyłącz(zamknij)system reboot-uruchom ponownie. Lepiej? |
Cytat:
Taa, i wszystko jasne ;-))) Sorki, ale tak jakoś to nie po polsku brzmi. |
Weź zainstaluj sobie pld + squid'a, zmień jajko na 2.4.19, zainstaluj iptables i zrób maskarade i spokój, możesz to skonfigurować tak, że po uruchomieniu sam się połączy z netem i będzie działał, aż do momentu poweroff/reboot.
ps. Fajna pracownia jak na podstawówkę. |
Mysle ze ICS w zupelnosci wystarczy
pozdrawiam:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:27. |