Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Norton Ghost (https://forum.cdrinfo.pl/f2/norton-ghost-17207/)

ziuziu 20.02.2003 16:16

Norton Ghost

Witam serdecznie.

Mam problem z Norton Ghostem 2002. Otóż przy próbie wypalenia obrazu partycji, moja nagrywarka (Nec 7900A) zatrzymuje sie po 5 sekundach nagrywania :-( (oczywiscie niszczy mi przy tym płytke :'( )

Robię wszystko tak jak napisane zostało to w artykule na stronce cdrinfo.pl wiec powinno byc okej a nie jest :-( Dlaczego ???

Będę wdzieczny za pomoc

Pozdrowionka

Pawel_k 20.02.2003 16:21

a jak ci nagrywa "normalne" dane ???

ziuziu 20.02.2003 16:50

Normalne dane nagrywa mi bezproblemowo, nigdy mi jeszcze nie wywaliło płytki po za jednym razem (ale to juz była moja wina || ) a płytek sporo już wypaliłem, więc to raczej nie bedzie wina nagrywarki.
Może sam norton ghost nie lubi mojego Nec`a ??? Chociaż to trochę dziwne by było :(

Pawel_k 20.02.2003 17:20

Bardzo mozliwe ze program ma jakiegos bleda :(
Mozwe trzeba nagrywac wolniej we. sprobowac zapisac na hdd obraz dysku (porcje po 700mb ) i tak sprobowac to wypalac ???

ziuziu 20.02.2003 17:26

No to tak spróbuje. Dzięki.

Tylko mam jeszcze w takim razie jedno pytanie. Jak juz nagram obraz partycji na dysk, to czy jak go zgram na płytke (np. pod Nero) to czy ta płytka będzie bootowalna? a jeśli nie to jak zrobić zeby była ?

ps. z tego co widziałem to w nortonie ghost nie ma chyba opcji zmiany predkości nagrywania. No chyba, że jest, ale gdzie ?

Pawel_k 20.02.2003 17:31

Botowalna plyte mozna stworzyc w nero trzeba tam tylko zazaczyc odpowiednia opcje :)

ziuziu 20.02.2003 17:35

oki. Będę próbował. Jeszcze raz dzięki :piwo:

RAVENSHEART 20.02.2003 23:13

Cytat:

ziuziu napisa***322;(a)
Jak juz nagram obraz partycji na dysk, to czy jak go zgram na płytke (np. pod Nero) to czy ta płytka będzie bootowalna? a jeśli nie to jak zrobić zeby była ?
A nie prościej zrobić w Nghost płytę bootowalną,przecież ghost daje taką możliwość .
Tworzysz dwa rodzaje dyskietek w Norton Ghost Booth Wizard( 1-startową ghosta i 3-do obsługi cdromu).Uruchamiasz ghosta z dyskietki startowej,zaznaczasz napęd cd jako miejsce do umieszczenia obrazu,i robisz co ci program każe,czyli podajesz po kolei obie dyskietki a następnie tworzysz obraz na cdr.

BD 20.02.2003 23:46

sprawdz na stronie symanteca czy twoja nagrywarka jest obslugiwana przez Ghosta

w dziale artykuly masz opis jak zrobic bootcd z obrazu ghosta ktory masz na dysku

para 21.02.2003 07:56

Re: Norton Ghost

Cytat:

ziuziu napisa***322;(a)
Witam serdecznie.

Mam problem z Norton Ghostem 2002. Otóż przy próbie wypalenia obrazu partycji, moja nagrywarka (Nec 7900A) zatrzymuje sie po 5 sekundach nagrywania :-( (oczywiscie niszczy mi przy tym płytke :'( )

Robię wszystko tak jak napisane zostało to w artykule na stronce cdrinfo.pl wiec powinno byc okej a nie jest :-( Dlaczego ???

Będę wdzieczny za pomoc

Pozdrowionka

Proponuję się przesiąść na nową wersję Norton Ghost 2003. Ma o wiele szybszy kompresor. Działa bez problemu, no i obsługuje więcej nagrywarek. Ten Norton System Works 2002 był w ogóle nieudany.

Shrek 21.02.2003 09:47

w tej chwili wgrywając ghosta 2003 jest poprawka do tego programu około 3mb (tylko przez live update)

ziuziu 21.02.2003 09:49

Re: Re: Norton Ghost

Cytat:

para napisa***322;(a)
Proponuję się przesiąść na nową wersję Norton Ghost 2003 ....
Czy posiadasz moze linka skąd mógłbym pobrać tą wersją Nortona ???

Pawel_k 21.02.2003 09:57

Re: Re: Re: Norton Ghost

Cytat:

ziuziu napisa***322;(a)
Czy posiadasz moze linka skąd mógłbym pobrać tą wersją Nortona ???
na dowolnym p2p bedzie tego mnustwo :cool:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:28.