Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywanie wizytówek cyfrowych. (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywanie-wizytowek-cyfrowych-17218/)

janowic 20.02.2003 20:32

Nagrywanie wizytówek cyfrowych.

Witam. Jesteście moją ostatnią szansą. Wszędzie próbuję się dowiedzieć jak nagrać cyfrową wizytówkę? Czy można ją nagrywać w zwykłaych nagrywarkach, czy też musi być specjalna nagrywarka.
Dzięki serdecznie

Pawel_k 20.02.2003 21:04

Re: Nagrywanie wizytówek cyfrowych.

Cytat:

janowic napisa***322;(a)
Witam. Jesteście moją ostatnią szansą. Wszędzie próbuję się dowiedzieć jak nagrać cyfrową wizytówkę? Czy można ją nagrywać w zwykłaych nagrywarkach, czy też musi być specjalna nagrywarka.
Dzięki serdecznie

jaka wizytowka (PowerPoint/avik/???)
jakie specjalne nagrywarki ???
jaka to ma byc cyfrowa wizytowka - prezentacja, karta chipowa czy co ??? ??? ???

janowic 20.02.2003 21:13

Jest to jakby płytka cdr w formie prostokata. Ma być na niej nagrana prezentacja we Flash'u.Wymiar 50x80 mm.
Przepraszam, za niezbyt wyraźną skąłdnie moich wypowiedzi ale sprawa jest poważna i nie wiem jak się do niej zabrać. Dzięki za informacje

SEBAW 20.02.2003 21:17

Cytat:

janowic napisa***322;(a)
Jest to jakby płytka cdr w formie prostokata. Ma być na niej nagrana prezentacja we Flash'u.Wymiar 50x80 mm.
Przepraszam, za niezbyt wyraźną skąłdnie moich wypowiedzi ale sprawa jest poważna i nie wiem jak się do niej zabrać. Dzięki za informacje

Jeżeli płyta ma jeden z wymiarów 80 mm, to powinoo płytę załapać jako 8cm-wą (te małe). Już widziałem te płyty (w formie prostokąta) i normalnie nagrywa się na nich, jak na zwykłych, z tym że jest mała ich pojemność. Na forum było pisane już na ten temat, jak pamietam, to jeszcze były inne kształty.

Martin_TP 20.02.2003 21:17

Mozna nagrywac w normalnych nagrywarkach. kladzie sie plye w miejsce na singla (plytke 80 cm). I wylala normalnie. Jak chcesz nadruk na tym zrobic to juz musisz miec drukarke do plyt..

Yahol 20.02.2003 21:18

Nagrywa sie toto jak normalna plytke!
Musisz tylko uwaznac na pojemnosc, tam prawie nie ma overburnu!
Poza tym jest to taki sam nosnik jak kazdy inny.
Robilem takie male prezentacje dla firmy na plytach-wizytowkach.
Od 80 do ok.90 mb kazda.
Dluzsza krawedz wizyt. to 80mm tyle co mala plytka i tak ja trzeba ukladac w tacce.

lipek16 20.02.2003 21:19

Pewnie można wypalic ja na normalnej nagrywarce. Przecież jest taki malutki rowek:) na płytki o średnicy 80mm.

Pawel_k 20.02.2003 21:19

Cytat:

janowic napisa***322;(a)

cdr w formie prostokata ??? :idea: to chyba te "male" cd ktore maja tam o iles zmiejszona pojemnosc. powinny sie normalnie wypalic w zwyklej wypalarce (jesli dobrze kojarze) :cool:

o widze ze koledzy byli szybsi :piwo:

janowic 20.02.2003 21:22

Niby wszystko jasne. Dzięki bardzo za informację ale.. jak włoże płytkę do napędu to w pierwszym momencie ją czyta, ale jak zaczyna ją szybciej krecić to przerywa i nie można juz jej czytać. Postaram się wypalić ją jak opisaliście. Dzięki serdeczne.

SEBAW 20.02.2003 21:22

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Musisz tylko uwaznac na pojemnosc, tam prawie nie ma overburnu!
Nawet jak będzie chciał nastawić overburning w NERO, to wyskoczy mu komunikat, że dla takich płyt nie można tego ustawić. Sam testowałem.;p

janowic 20.02.2003 21:27

Jeszcze raz dzięki. "Małe płytki" w formie okragłej wypalają się normalnie i z nimi nie ma problemu. Problem jest tylko z tymi prostokątnymi.

Yahol 20.02.2003 21:31

Bo one sa elastyczne, jak sie zacznie szybko krecic odksztalca sie!
Przy nagrywaniu max 4x. Przy odtwarzaniu nie powinno byc klopotu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:25.