![]() |
[LG 48*16*48] co sie stało :-/
witam,
Coś mi sie stało z nagrywarką. Wypalone moze jakies 400 plytek od grudnia 2002. Nagrywarka wywala po kilku procentach błąd Write Error i jakiś problem z zapisem sciezki. Sam napęd dziwnie pracuje piszczy (to normalne bo od początku tak było :) ) pozniej zwalnia i wyskakuje Write Error. Nero 5582&55100 na innych nie sprawdzałem. Ostatnią plyte wypalielm jakis 4 dni temu. Dzisiaj proboje cos wypalic i BOOM nic, zmarnowalem 2 cd... pozniej kombinowalem z symulacją i za kazdym razem przy kilu(nastu) % wyskakuje Write Error... raz przy 15 % innym razem przy 30% udało mi sie jedną plytke wypalic z predk. 40, reszta od 24x 32x 40x 48x sie ***ie :/ wypalilem jedną z 16x i zalapalo od razu. (system win98se) Cytat:
Wracając do sprawy,nagrywarka ma bios 1.04 praktycznie od nowosci. Testowałem na Platimkach, Akoss, Acer, HiT... i to samo :( ... Jutro przeloze nagrywarke do drugiego kompa to sprawdze czy to wina nagrywarki czy systemu (?) (hmmm ?) I teraz pytanie odnoscnie gwrancji. Kupilem ją w balcie, mam gwarancje LG lecz nie ma na niej stempelka ani podpisu sprzedawcy. W warunkach reklamacji są wymagane, oznaczenie na gwrancji modelu, s/n, kod kreskowy i data zakupu jest. Mam fakture z balty. Czy mam slac do balty czy jechac do punkty LG ? :) |
Witam.
I co to sie stalo? |
Też mam ten model z tym samym biosem i jak do tej pory nie mogę niczego złego o nim powiedzieć. Jedyny mankament to zbyt wolne nagrywanie na niektórych nośnikach, ale w przypadku LG to normalne. Powiem też, że sporo płytek na nim wypaliłem i poza kilkoma, gdzie zdarzyły się drobne błędy wszystko było OK. Na początek jedna refleksja - mi nic nie piszczy :) . Ponadto symptomy chyba wskazują na defekt napędu (choć może to wina płyt). Pozostaje jeszcze tylko pytanie, czy dzieje się tak tylko, gdy palisz w Nero, czy w inych programach też (ale najprawdopodobniej będzie to samo). Co do gwarancji - wydaje mi się, że to co masz powinno wystarczyć, ale dla pewności zadzwoń do serwisu LG i zapytaj. Jeśli konieczna będzie pieczątka, to Ci ją pewnie przybiją tam gdzie sprzęt kupiłeś.
|
sam juz nie wiem...
wypalilem film na plytce Verbatim Blue Diamond (juz z tych lepszych) i poszlo z prędk 32x (wiece nero nie wykrywalo) i wypalilo sie, raczej wina plyt to nie jest poniewaz sprawdzalem na platinnium, akoss, hit, acer - wszystkie te rodzaje pochodzą ze szpindlów (100szt), z ktorych wczesniej plytki bralem i bylo OK z tą pieczątką też moze byc problem, bo sklep jest 500 km od mojego domu ;P trza bedzie jutro zadzwonic do serwisu i sie dopytac, nawet jak bedzie dzialac (sprawdze na drugim kompie) to poczekam z miesiąc i tak reklamuje z powodu piszczenia i coś tam jeszcze wymyśle... moze dadzą jakiś nowszy model ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22. |