![]() |
Cytat:
|
WITAM :)
Z tego co pamiętam, "tylko" wgranie nowego firmware 1.0f pozwala na zapis z prędkosciami 24 i 32 (jak pisał pali procedura jest bardzo prosta) Po wgraniu nowego biosu w opcjach Nero należy wyłączyć dobieraj optymalną prędkość zapisu(para) Jeżeli nie wyłączysz optymalnej prędkości zapisu a ustawisz na x44 to gdy nagrywarka wykryje, że płyta jest np x32 lub x24 pominie je i ustawi na x16 Pozdrawiam |
Re: Yamaha CRW-F1E
Cytat:
Ja nagrywałem na eproformance 24x 800Mb i włączyłem 44x. Zmniejszyło się już przy tworzeniu Lead-In do 16x, o czym to Nero powiadomił. Aktualizuj firmware, bo to nic nie zaszkodzi, a w przypadku F1 jest to prościutkie. Poza tym, nie wiem czy się nie mylę, ale wydaje mi się, że w firmware Yamahy jest zawarta jakaś baza danych ATIP, a więc działanie mechanizmu ustalania prędkości chyba moze zależeć od firmware. |
A czy takie opcje sa w nero jak sie ma teac'a bo mi na cdrw nagrywa tylko 4x albo 10x.....
......szukam i nie moge znalesc........ | | V |
Trzeba w Nero w zaawansowanych opcjach nagrywarki wyłączyć dobieraj optymalną prędkość zapisu. Wtedy pojawią się dodatkowe prędkości:
24x i 32x. |
yamaha
A jaki masz obecnie ?8)
|
Yamaha CRW-F1E
jak odblokowac inne szybkosci zapisu w nero w tej nagrywarce, bo mam tylko 4,8,16 i 44. i czy oplaca sie zainstalowac do niej nowy firmware.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:13. |