![]() |
Cytat:
|
Cytat:
1. Router sprzętowy firmy a, b,..., x, y i z, określony model itd. 2. Może to być jakiś pc z zainstalowanym jakimś windowsem, wtedy pytanie jaki program robi maskarade. 3. Może to być jakiś pc z jakąś dystrybucją linux'a. Moge pomóc jeśli chodzi o linux'a co do reszty nie. 1. Na jakim łączu stoicie? 2. Postawienie proxa może troche poprawić sytuację. |
Cytat:
|
Co to za router?
|
Cytat:
|
ten router jest hardcore'owy z tego mniemam ze nie wiem czy jest taka pełna kontrola pakietów, a iptraf owszem ale jesli pakiety przechodza przez kompa zdaje mi sie, bo jesli to jest komp z linuchem to najlepiej iptrafem FAKT !
|
1. To jest problem Twojego admina i to niech on sie o to martwi.
2. Iptraf, poszukaj sobie w necie wersji pod Twój os albo ściągnij źródłą i skompiluj pod Twój system. |
Nie!!! nie chodzi mi o przechwytywanie plikow, chce tylko wiedziec kto tak doi pliki w dzien obnizajac wszystkim transfer :)
|
1. Po co Ci to?
2. Np. iptraf(linux) potrafi robic takie cuda-przestawia karte w tryb promisc... i widzisz wszystkie połączenia i ich prędkości. 3. Jakbyś chciał wiedzić co to są za pliki to pozostaje oglądanie nagłówków pakietów, ale to już robota głupiego. 4. Jest jeszcze pare fajnych programików(np dsniff, ettercap, tcpdump, ggsniff), które skutecznie pokazują hasełka do poczty, większość konta jest obsługiwana przez hasła wysyłane plain textem, podobnie jest z gg. Wszytskie programy wymienione wyżej znam z linuxa, nie wiem czy są pod windowsa. |
odpowiem ci na ostatnie pytanie
BAS wie ^_^ |
tego sie wlasnie obawialem :/ jest tak jak mowisz :'(, ale moze jest jakis sposob??? kto wie???
|
jesli sa switche to mozesz nie zobaczyć wszystkich no chyba ze masz dostep do routera..choć chyba nie ma router takich danych, mozesz użyć programiku np.: sniffer pro - bardzo dobry sam używam wiele funkcji i filtrów konkretnych adresów, choć jesli są switche to mozesz tylko widzieć ipki bliskie siebie przed nimi, choć warto spróbowac...
|
Kto doi???
Mamy na osiedlu siec... jest 10 osob... siec jest na routerze do tego 2 switche...
chcialbym sie dowiedziec czy moge w jakis sposob sprawdzic kto doi jakies pliki??? a jesli tak to w jaki sposob??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:30. |