![]() |
Ściągnij ForceASPI, poczytaj instrukcję obsługi i użyj. Może pomóc. ForceASPI to najlepszy i najmniej konfliktowy pakiet ASPI, jaki istnieje.
|
nie, ale próbowałem odpalać we wszystkim co posiadam - WMP, winamp... etc i nic
|
A czy ten program jest ustawiony jako domyślny dla odtwarzania takich plików? 8)
|
ponowna instalacja ASPII nie pomogła... co robić ??
Marcin |
no to aspi trzeba zainstalować
a jak masz xp lub 2000 to jeszcze fixaspi |
witam
no więc tak - wydaje mi sie że to sprawa systemowa, choćby dlatego że po odpaleniu CDexa pojawia się komunikat o "nieznanym błedzie - niemożliwe załadowanie sterownika urządzenia". wykluczam kable, cyfrowe odtwarzanie mam ustawione, dzwiękówka też funkcjonuje normalnie (SB 128), sprzęt to cdrw LG i yamahy, płyta gigabytea GA-7VTXH+. pozdro, Marcin |
może audio odtwarzane jest analogowo a ty nie masz kabelka
karta dźwiękowa - cdrom ??? gdzies sie sutawiało na cyfrowe przetwarzanie audio i kabelek nie jest wtedy potrzebny może masz wyciszone cd-audio w regulacji głosności |
Re: Problem z cdrom i audio cd
Cytat:
pozdrawiam:) |
Problem z cdrom i audio cd
cześć
pojawił mi sie problem z którym nie mogę się uporać - cd romy nie odtwarzaja mi płyt audio cd (tzn. programy takie jak winamp, CDex czy WMP) - to właściwie jakiś softwareowy problem, sterownik chyba tylko nie mam pojęcia jak temu zaradzić ?? odinstalowywanie sprzętu nie pomaga - sys to oczywiście winXP. pozdrawiam, Marcin |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:07. |