![]() |
mam pliki *.vob i *.ifo i co dalej? (na DVD)
Kiedys zrobilem zrzut DVD przy pomocy DVD Decrypter'a i pozostaly mi tylko pliki vob i ifo ktore zajmuja 18 GB. Chce uwolnic miejsce na dysku i nagrac to na DVD. Sa to 2 filmy po 9 GB. Jak to mozna w tej chwili nagrac jezeli nie mam oryginalu. Chodzi mi o calosc, lacznie z dodatkami (2x 4,7 GB na jeden film) Majac filmy wiem juz jak przegrac (DVDX Copy), ale juz je oddalem i zostaly mi tylko zrzuty na HDD. Prosze o pomoc. Dziekuje.
|
Jak wiesz ..
jak wiesz jak kopiowac DVD video to daj znac
Pozdowionka |
Nie mam nagrywarki DVD ale z tego co sprawdziłem to możnaby skorzystać z
1. DVD2one - spakuje z dysku vob-y o objętości np. 2 płyt DVD na jedną płytę z układem menu itp. jak sobie zażyczysz, czyli np. bez zmian :jak w oryginale (zgrany na HDD film DVD musi być rozdokowany) Nie będzie filmu na 2 płykach, lecz na jednej (na razie takie możliwości, w nowszych wersjach będzie dużo więcej) 2. Pinnacle InstantCopy - (zgrany na HDD film DVD musi być rozdokowany) Umożliwia zgranie z HDD na płytki DVD R/RW (lub HDD).Należy jako źródło wskazać katalog z filmem na dysku a konkretnie plik video_ts.ifo ( czyli film musi być zrippowany 1:1, jako cała płytka a nie tylko film) i wtedy wybieramy docelowy nośnik. Można wycinać ścieżki dźwiękowe, napisy itp. ale my chcemy zgrać wszystko. Jeśli na HDD mamy 9GB to nam program sam podzieli i nagra na 2 płytki 4,7GB.(poszperać w opcjach itp.) Być może jest inny sposób ale taki na teraz powinien zadziałać (oczywiście cały czas zakładamy, że nie mamy źródłowych płyt z filmem) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:51. |