Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Płytki CDR MMORE (https://forum.cdrinfo.pl/f2/plytki-cdr-mmore-17283/)

sampajo 21.02.2003 19:01

Płytki CDR MMORE

Witam!!
Mam takie pytanie czy ktoś z was miał już taką płytkę "MMORE" z czarnym spodem?? Czy są to dobre płytki,jeśli chodzi o rysowalność, wytrzymałość i trwałość??
Z góry dzięki za opinie
Pozdrawiam :)

esem 21.02.2003 21:08

Miałem, ale srebrne. Zupełnie przyzwoite. 8)

memorando 21.02.2003 22:16

Re: Płytki CDR MMORE

Cytat:

sampajo napisa***322;(a)
Witam!!
Mam takie pytanie czy ktoś z was miał już taką płytkę "MMORE" z czarnym spodem?? Czy są to dobre płytki,jeśli chodzi o rysowalność, wytrzymałość i trwałość??
Z góry dzięki za opinie
Pozdrawiam :)

Świetne plytki polecam są pewne stabilne wypalilem na nich muzę razy 24 na chama i moja wieża czyta bez problemów!!! dobra firma mmore mam 4 cdki z czarnym i są dobre

sampajo 22.02.2003 21:30

Re: Re: Płytki CDR MMORE

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Świetne plytki polecam są pewne stabilne wypalilem na nich muzę razy 24 na chama i moja wieża czyta bez problemów!!! dobra firma mmore mam 4 cdki z czarnym i są dobre
Dzięki za informacje, mam nadzieje że znajdzie się ktoś jeszcze kto miał te płytki i doda tu swoją opinię, bo jak narazie to widzę, że mało osób tu się wypowiedziało czyżby ta firma była mało znana? czy może te płytki są mało dostępne??
Pozdrawiam 8)

QBUS 22.02.2003 22:37

Re: Re: Re: Płytki CDR MMORE

Cytat:

sampajo napisa***322;(a)
Dzięki za informacje, mam nadzieje że znajdzie się ktoś jeszcze kto miał te płytki i doda tu swoją opinię, bo jak narazie to widzę, że mało osób tu się wypowiedziało czyżby ta firma była mało znana? czy może te płytki są mało dostępne??
Pozdrawiam 8)

Plytki sa godne uwagi, nagralem 30 sztuk, wszystkie ladnie sie nagraly bez problemow. Firma ktora je firmuje (Makrokolon) jest czescia firmy Bayer, wiec mozna powiedziec nawet, ze sa markowe.
Ja polecam srebrne - z czarnymi nigdy nie mialem doczynienia

impio 22.02.2003 23:37

nigdy w sklepie u mnie w miescie nie spotkalem z taka nazwa plytki :( a widocznie sadzac po komentarzach mam czego zalowac

SEBAW 22.02.2003 23:48

Dużo osób opisuje, że na tych płytach się dobrze nagrywa, że jeszcze nie zwalił ani jednej. Niech ktoś przeprowadzi szczegółowe testy (wiele testów) i umieści skriny z programów. Wtedy to dowiem się, czy mówicie prawdę. Każdy może nagrać płytkę, a potem gdy ją odczyta mówie, że jest OK. Nawet taka płytka może zawierać błędy, przy których napęd wykorzystuje mechanizm korekcji; nam się wydaje, że płyta nagrała się wspaniale.
Więc nie piszcie: "są dobre, bo nie utraciłem ani jednej..."

Maciej 22.02.2003 23:55

Przeprowadzcie test płytek ...programami do wykrywania obecności błędów C1 i C2 : CDDoctor lub dla posiadazy LiteOn ...WSES.

Jestem zainteresowany tymi płytkami. Ciekaw jestem...jaka jest średnia błędów C1 i C2 występująca na tych płytkach...
...................;)

sampajo 23.02.2003 00:17

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
Przeprowadzcie test płytek ...programami do wykrywania obecności błędów C1 i C2 : CDDoctor lub dla posiadazy LiteOn ...WSES.

Jestem zainteresowany tymi płytkami. Ciekaw jestem...jaka jest średnia błędów C1 i C2 występująca na tych płytkach...
...................;)

Chętnie bym zrobił te testy tylko nie wiem jakim programem to zrobić bo tego CDDoctora nie posiadam, może są jakieś inne programy ??
Pozdrawiam

rybas 23.02.2003 00:52

Ja nie polecam, zawiodłem sie na nich.

sampajo 23.02.2003 12:24

Skoro tak mało osób zna te płytki to może ktoś poleci mi jakieś dobre płytki z czarnym spodem (cena nie ma znaczenia) chodzi mi o dobre i trwałe płytki żeby długo służyły.
Czekam na wypowiedzi specjalistów :)
Pozdrawiam8)

Maciej 23.02.2003 12:36

Polecam link:

http://www.cdrinfo.pl/software/stronapl.php3

sampajo 23.02.2003 13:34

Ilość załączników: 1
Cytat:

Maciej napisa***322;(a)

...................;)

Zrobiłem test w Nero CD Speed płyty audio nagrywanej z mp3 na płytę MMORE CDR-80/700MB(BLACK EDITION) z czarnym spodem, Multispeed 1-16x, firmy MAKROLON (BAYER), nagrywarką badziewną :) LG CED 8120B 12/8/32 prędkością 8x. W załączniku wynik testu na CD-Romie Toshiba XM 6702B V1005!! (płytka już jest delikatnie porysowana )
Pozdrawiam8)

Maciej 23.02.2003 13:58

Chodziło mi o błędy C1 i C2 ...!!!!!!!!!!
Test w Nero CDSpeed nie pokazuję tych błędów...;)

sampajo 23.02.2003 20:20

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
Chodziło mi o błędy C1 i C2 ...!!!!!!!!!!
Test w Nero CDSpeed nie pokazuję tych błędów...;)

Może napisać jakim innym programem to można sprawdzić oprócz tego CDDoctora albo skąd taki program można wziąć to z chęcią bym sprawdził.
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:47.