Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Win2k problemik spory (https://forum.cdrinfo.pl/f5/win2k-problemik-spory-17284/)

Kasprzak 21.02.2003 19:07

Win2k problemik spory

I znowu mam problem z win2k jak chce uruchomic jakiegos avika, mp3 i inne to wyskakuje mi blad w programie explorer a jak recznie przeniose do winampa do playlisty to odtwarza. CO JEST GRANE?

GOLOMB 21.02.2003 19:54

Re: Win2k problemik spory

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
I znowu mam problem z win2k jak chce uruchomic jakiegos avika, mp3 i inne to wyskakuje mi blad w programie explorer a jak recznie przeniose do winampa do playlisty to odtwarza. CO JEST GRANE?
I założe się że zainstalowałeś bo tyle było słodzenia co do win 2000 a teraz ty walnołeś instalke myśląc że jak każdy ma to ja też i teraz problemy , co nie ....??

Kasprzak 21.02.2003 20:28

nie nie dlatego!Ale chcialem dawno zmienic system!A tu go wychwalaja to zainstaluje. Aha rozwiazalem problem wystarczylo odinstalowac kodeki Nimo.!Dziwne! A mam nowy problem dlaczego glos mam szybciej a obraz opozniony>?>>??

Pawel_k 21.02.2003 20:53

Cytat:

nie nie dlatego!Ale chcialem dawno zmienic system!A tu go wychwalaja to zainstaluje. Aha rozwiazalem problem wystarczylo odinstalowac kodeki Nimo.!Dziwne! A mam nowy problem dlaczego glos mam szybciej a obraz opozniony>?>>??
moze tez jakis kodek kiepsci :P

misz_masz 21.02.2003 21:00

Ja zauważyłem taka prawidłowość niestety niezbyt dla nas miłą, że Nimo po odinstalowaniu zostawia niewidoczne smieci w systemie i własnie skutkiem tego jest opóźniony lub przyspieszony dzwięk w filmach.

paput2000 21.02.2003 23:46

Cytat:

Kodeki Nimo narobiły mi tyle syfu, że system (w2k) musiałem przeinstalować.
Ostatnio zainstalowałem zestaw kodeków z Kazaa Lite K++ i o dziwo wszystko działa poprawnie.:spoko:

Ormianin 21.02.2003 23:48

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
Kodeki Nimo narobiły mi tyle syfu, że system (w2k) musiałem przeinstalować.
Ostatnio zainstalowałem zestaw kodeków z Kazaa Lite K++ i o dziwo wszystko działa poprawnie.:spoko:

popieram... Nimo jakos nie lubi win2000, win Xp podobnie

GOLOMB 21.02.2003 23:57

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
popieram... Nimo jakos nie lubi win2000, win Xp podobnie
Nimo jest bardzo dobry sam używam jego kodeków audio w połączeniu z FFDSHOW . Ale fakt faktem że trzeba UMIEJĘTNIE dobierać codeki ..ale sam nimo jest za***isty.

paput2000 22.02.2003 00:05

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
Nimo jest bardzo dobry sam używam jego kodeków audio w połączeniu z FFDSHOW . Ale fakt faktem że trzeba UMIEJĘTNIE dobierać codeki ..ale sam nimo jest za***isty.
Golomb - Mimo może zajeeeeebisty, to i tak więcej tego nie zainstaluje. A umiejętne dobieranie kodeków w tym wypadku nie jest już zaaa***iste i nie powinno zależeć od umiejętności użytkownika tylko od zdolności programu instalacyjnego. Jezeli pakiet nie potrafi umięjetnie wtopić się w system, to znaczy że jest do duuuuupy.

GOLOMB 22.02.2003 00:10

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
Golomb - Mimo może zajeeeeebisty, to i tak więcej tego nie zainstaluje. A umiejętne dobieranie kodeków w tym wypadku nie jest już zaaa***iste i nie powinno zależeć od umiejętności użytkownika tylko od zdolności programu instalacyjnego. Jezeli pakiet nie potrafi umięjetnie wtopić się w system, to znaczy że jest do duuuuupy.
no to pisze że tylko UMIEJĘtne dobieranie ..czyli nie taki nimo ;ladny jalk go malują ale fakt faktem ze jak już jakiś zaawansowany user sie dorwie to oszczędza sobie czasu szukajac poszczególbych codeków dźięku (do obrazu mam FFDSHOW pOLECAM!!)i wybiera potrzebmne i wszystko GIT dlatego lubie NIMO tylko dla SOUND CODECKS :D video omijam z dlaeka.

Martin_TP 22.02.2003 01:32

Nimo jest syfny, zapycha i balagani system robiac w nim burdel.

Jesli juz to instalowac takie kodeki:
Divx. 3.22
Divx 5.03
Windows Media 8.0
Xvid
OGG
AC3
FFDShow

.. i wszystko na tym chodzi, nie ma filmu ktory by mi na tym nie poszedl, a system jest czysty.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:13.