Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Porysowane płytki (https://forum.cdrinfo.pl/f2/porysowane-plytki-17295/)

impio 23.02.2003 19:06

albo pod herbate albo pod mocniejszy srodek:D sprobuj jeszcze raz jak ci radza inni jedna plytka ok 2zl nie duzo a nauka w las nie idzie

Ormianin 23.02.2003 15:36

Cytat:

Adier napisa***322;(a)
Zniszczyłeś powierzchnię nośną, czyli te sreberko umieszczone na powierzchni tworzywa sztucznego (plastiku). Jak się zedrze te sreberko, to ma się tylko przezroczysty plastik i wtedy jest to idealna podstawka pod ulubiony kubeczek z herbaciurą.:cisza: ^_^ 8)
Mozna jeszcze zalepic od gory folia aluminiowa, podobno pomaga

Adier 23.02.2003 12:38

Zniszczyłeś powierzchnię nośną, czyli te sreberko umieszczone na powierzchni tworzywa sztucznego (plastiku). Jak się zedrze te sreberko, to ma się tylko przezroczysty plastik i wtedy jest to idealna podstawka pod ulubiony kubeczek z herbaciurą.:cisza: ^_^ 8)

Laser 23.02.2003 10:07

Witam !

Panowie - spokojnie - każdy uczy sie na swoich błedach - teraz kolega bedzie wiedział ze płyt nie podpisuje sie długopisem albo innym wynalazkiem który jest twardy na koncu.

Klysek - idż do jakiegos sklepu komputerowego / elektronicznego i kup sobie pisak do opisywania Płyt CD -wyglada jak zwykły cienkopis i ma na koncu koncówke z filcu ktora jest na tyle miekka ze wystarczy do naniesienia tuszu a nie uszkodzi płyty.

Co do tego filmu - daj sobie spokój - jak mozesz to nagraj to jeszcze raz a ta płyte zostaw sobie na pamiatke;) próbowalem wiee razy tych progsów i szczerze mówiac nic nie wskórałem. / ale jak chcesz to spróbuj moze cud sie stanie;) /

Pozdrawiam

VermilioN 23.02.2003 06:18

a ja

proponuje SDS Bosha, albo HCl (H2SO3 i 4 dziala wolniej), niemniej jednak jest jeszcze szansa. bierzesz mikroskop, conajmniej 10000x (ja mam 900 i widac okolo 150 "sciezek") i odczytac i spisac po kolei pity i landy, nastepnie spreparowac obraz plyty i sprobowac wypalic, ale nie gwarantuje tobie sukcesu :D

impio 22.02.2003 15:23

taki mazak kosztuje grosze przynajmniej w moim miescie ale moze tu tkwi problem lenistwa ze komus nie chcialo sie pojsc i kupic to podpisal zwyklym dlugopisem???

a z tymi flinstonami to dobry pomysl musze sprobowac:D:D na jakiejs zepsutej plytce

Pabloz 22.02.2003 00:37

Mozesz jeszcze sprobowac programu Isobuster, ale raczej tym dlugopisem zalatwiles plytke na amen. Tyle dobrego ze zanim podpiszesz nastepnym razem plytke to pomyslisz czym ;)

Pozdro

paput2000 22.02.2003 00:22

Trzeba było rylcem do glinianych tabliczek - tak jak we Flinstonach.:'(

Tomek777 22.02.2003 00:17

Spróbuj Bad Copy (jest na głównej stronie Cdrinfo), ale osobiście nie miałem podobnej sytuuacji, więc nie chcę robić Ci złudnej nadziei :) .

memorando 21.02.2003 23:12

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
proponuje kwas siarkowy i stosowania miast dlugopisa mazak plytowy ;p :D
ja poleca pióro parkera za 300 nim zawsze podpisuję plytki i nigdy nie mialem problemu

Pawel_k 21.02.2003 23:05

proponuje kwas siarkowy i stosowania miast dlugopisa mazak plytowy ;p :D

klysek 21.02.2003 22:32

Porysowane płytki

nagralem plyte (esperanza 700mb 0.95gr :D) i podpisalem ja długopisem (wiem wiem :D ) i z drugiej strony lekko widac ten napis.Probowalem zgrac film spowrotem na dysk ale po 15% koniec . Probowalem z nagrywarki i ze zwyklego napedu ale nic 15 % i koniec.Chcialbym sie dowiedziec czy jest jakis program albo jakis srodek(jakas substancja :D),co by mi pomoglo? pomocy !!!!
z góry dzieki za wszelkie rady
cd-rw lg 8481b 48x24x48
cd-r lg 8522b 52x

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:43.