![]() |
Teac CD-W58E - taki dziwny problem
Wpadla mi w lapy w/w sprzet (8/8/32), w sumie to juz troche muzealny exponat ale pali bez zarzutu, za to mam inny problem od samego poczatku gdy wlacze komp. miga dioda od czytania CD (gdy nie ma w palarce plyty) tak mniej wiecej z czestotlliwoscia 1 Hz..spotkal sie moze ktos z czyms podobnym ???
|
Wydaje mi się, że ktoś bawił się z biose tej nagrywarki, albo masz coś nie tak z kablem IDE.
|
Może spróbuj uaktualnić bios
|
miałem to samo
Witam. Miałem identyczną nagrywarkę, mrugała bardzo krótkimi impulsami tak samo jak Twoja, padła mi i sprzedałem ją jako uszkodzoną na ALLEGRO niecałe dwa lata temu. To może być ta sama. U mnie to był feler nagrywarki, kupiłem ją nową, na gwarancji i serwis stiwerdził że jest wszystko w porządku, pochodziła nieco ponad rok i padła.
Pozdrawiam. st4719 |
Re: miałem to samo
Cytat:
|
Re: Re: miałem to samo
Cytat:
|
to nie jest wina nagrywarki!!!
mam ten model i wszystko w porządku. to wina kabla IDE, jak się przyglądniesz to dioda dysku miga z tą samą częstoliwością. |
Mruganie ...Teca
Oczywiście, że nagrywarka jest w najlepszym porządku - wystarczy wyłączyć autopowiadamianie /autorun/ o włożonej do napędu płycie i... dioda migać przestanie.
A swoja droga to gratuluję niektórym kolegom wyobraźni - "kabelek" , BIOS!!!!/ciekawe skad??/. |
Re: Mruganie ...Teca
Cytat:
|
a mi się zdaje tak jak napisał Talus że to wina kableka IDE masz może jakiś inny do podłączenia??? A i jak masz podpiętą nagrywarkę?? jako Master czy Slave??? I czy jest 'sama' czy z jakimś innym /napedem,dyskiem/???
|
Re: Mruganie ...Teca
Cytat:
|
Re: Re: Mruganie ...Teca
Cytat:
A swoją drodą, proszę wskaż mi miejsce skąd można ściągnąc firmware do TEJ nagrywarki. Będę bardzo wdzięczny. |
ja mialem tak nagrywarke, czyli TEACa W58E i mi mrugala podczas startu kompa podobnie jak mrugalo DVD i wszystko bylo OK w nalezytym porzadku - zero zepsutych plyt (nie liczac overburningu po 40MB ;) ). Nie padla i dziala dalej bez zarzutu, wiec to normalka, data produkcji to marzec'01
|
Cytat:
|
Re: Re: Re: Mruganie ...Teca
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:17. |