Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak wyczyscic mikrostyki ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-wyczyscic-mikrostyki-17303/)

Zeus 24.02.2003 01:31

OK WIELKIE THX @LL
Pozdrawiam

Druss 24.02.2003 00:21

Tak wlasnie w sklepie z czesciami elektronicznymi to kupowalem, jest to w sprayu dostaje sie jeszcze taka slomke ze mozna tylko w jedno miejsce wypuscic ten plyn. Ale ostroznie jest bardzo latwopalny.

Ormianin 23.02.2003 23:23

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Hmm a gdzie to mozna dostac ??? w zwyklym sklepie z elementami i akcesoriami elektronicznymi??
Tak, tam powinien byc

Zeus 23.02.2003 23:18

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Mysle ze lepszy bedzie izopranol wysokiej czystosci, tym sie nawet czysci plytki drukowane, ale musi byc odlaczone od napiecia, wysycha szybko POLECAM!!!.
Hmm a gdzie to mozna dostac ??? w zwyklym sklepie z elementami i akcesoriami elektronicznymi?? Rozumiem ze jest to w postaci prynnej wiec nie trzeba rozbierac mikrostykow. Mam racje ???

Ps. mysle ze powietrze sobie nie poradzi.
Pozdrawiam i dzieki za rady

Druss 23.02.2003 16:00

Mysle ze lepszy bedzie izopranol wysokiej czystosci, tym sie nawet czysci plytki drukowane, ale musi byc odlaczone od napiecia, wysycha szybko POLECAM!!!.

Ormianin 23.02.2003 15:22

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Nie jest to takie proste.
Ostrożnie i delikatnie. Czasami nawet fachowcy się poddają. Musisz delikatnie to rozebrać, umyć szpirytusem i złożyć.
Nieszczęście będzie jak się okaże, że są uszkodzenia mechaniczne - plastiki pękają.
Ćwiczyłem tp prywatnie na panelu do radia samochodowego Pionner (oryginalny). Fachowcy się poddali, panel droższy niż kompletne radio. Musiałem sam to rozebrać i "posztukować" pęknięty tzw. krzyżak. 8)

Tylko sprezonym powietrzem bedzie najbezpieczniej... sa takie sprzedawane puszki do takich zabiegow

esem 22.02.2003 22:49

Nie jest to takie proste.
Ostrożnie i delikatnie. Czasami nawet fachowcy się poddają. Musisz delikatnie to rozebrać, umyć szpirytusem i złożyć.
Nieszczęście będzie jak się okaże, że są uszkodzenia mechaniczne - plastiki pękają.
Ćwiczyłem tp prywatnie na panelu do radia samochodowego Pionner (oryginalny). Fachowcy się poddali, panel droższy niż kompletne radio. Musiałem sam to rozebrać i "posztukować" pęknięty tzw. krzyżak. 8)

lipek16 22.02.2003 21:57

A sprężonym powietrzem albo odkurzaczem próbowałeś???

Zeus 22.02.2003 00:07

Jak wyczyscic mikrostyki ???

Jak w temacie. Mam wieze i przyciski juz nie dzialaja tak jak powinny tzn. wciskam jakis przycisk i nic sie nie dzieje lub wlacza sie inna funkcja niz powinna domyslam sie ze jest to wina mikrostykow. Czy ktos wie jak je wyczyscic. Nie wchodzi w gre rozebranie wiezy bo jest zbyt skomplikowana (juz probowalem) moze sa jakies spraye itp. Prozsze o pomoc bo juz wieze mozna tylko wlaczyc z pilota wrrr.
Dzieki i pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:09.