![]() |
Re: Re: ustawienie zworek hdd
Chodziło mi o to co opisał +++LeWaP+++ (thx). Bo właśnie mam problem z dyskiem którego chę podłączyć jako slave ( a jest to już troche stary dysk).
Pzdr |
Re: ustawienie zworek hdd
Cytat:
master - dysk powinien być podłączony na końcu kabla IDE 80 slave - na środku csel - czyli jak masz 2 hdd na jednej taśmie to ten na końc ustawi się autoamtycznie na master a ten na środku na slave limit capacity - jak masz duży dysk i stary kompuet z biosem który nie widzi wogóle hdd to czasami fizyczne wyłączenie chyba jednego z tależy powoduje obcięcie pojemności dysku, ale pozwala na wykrycie przez stary bios master with non ata compatibility slave - to chyba jak podłączas na slava jakiś stary dysk... chyba |
Re: Re: ustawienie zworek hdd
Cytat:
|
Re: ustawienie zworek hdd
Cytat:
Ustawienie zworek jest na obudowie HDD opisane. Jak ktoś to usunął - to napewno na stronie producenta HDD znajdziesz stosowne instrukcje i opisy. 8) |
ustawienie zworek hdd
Moglibyście opisać ustawienia zworek ( szczególnie chodzi o CSEL i na Barracudzie oprócz master i limit do 32GB)
Fujitsu MPC3032AT 3,24GB . . . I ' '-' MASTER . . . ' '-' SLAVE .-. . ' '-' CSEL Seagate Barracuda ATA V 80GB :::I Limit capacity to 32GB I::: Master or single drive II:: Master with a non ATA compatible slave :I:: Enable cable select I jeszcze jedno. Barracude mam na master (2 systemy na 2 partycjach). Jak ustawić Fujitsu? Pzdr. Eliasz |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:11. |