![]() |
Kilka użytecznych rzeczy, m.in. litefirm : http://liteon.notrix.net
|
ściągnołem program litefirm i on wyjmuje biosy z *.exe
|
Z jakiej strony www bierzesz biosy w formacie .bin ...?
|
Jak to się nie da? Przywracałem programem mtkflash :blee: do starszych wersji
|
To jest normalne, że nie da się powrócić do starszej wersji Firmware...;)
Zrób to co napisałem w/w topicu...;) |
A do czego służy force aspi?
Tylko to wszystko się dzieje po wgraniu tego najnowszego Biosa, a powrót do starego nie pomaga. Setki razy reinstalowałem Windows więc chyba to nie jest wina software :( |
Posiadam taką samą nagrywarkę jak Ty LTR-32123S...
I mam wgranego nowego biosa ZSOZ...który zmienia metode zapisu z Z-CLV na P-CLV...i jestem bardzo zdowolony...;) Myślę że to nie wina twojego sprzęciora ,a coś z softwarem...;) 1.Włącz DMA do kanałów IDE. 2.Zainstaluj Force Aspi 3.Zainstaluj najnowsze sterowniki do IDE (jeśi jest potrzeba) 4.Nagrywarkę najlepiej podłącz na IDE2(Secondary) jako master. 5.Sprawdż na innych płytkach. 6.Zalecam bios ver.ZSOZ A propo biosów XIS1 i XSO5 ... jesteś pewien że te biosy są do tej nagrywarki...??? |
Problem z Liteon 32123s
Zrobiłem update mojego biosa w nagrywarce i teraz nagrywarka ma problemy z odczytem płyt CD - sztrasznie wolno (nagrywanie też nie idzie najlepiej). Oczywiście nie zawsze ma te problemy, i nie ma znaczenia jaką płytę włoże. Próbowałem wgrać inne Biosy: XSOF, XSOR , XS0U , XS0X , XS0Z , XIS1 , XS05 i muszę przyznać że za każdym razem nagrywarka działa inaczej (raz gorzej, raz lepiej). Co robić, błagam pomóżcie już nie mam siły to tego. Gdy ją oddałem do serwisu to powiedzieli: "nie stwierdziliśmy usterki" :blee: myślałem że mnie krew zaleja, na pewno włożyli tylko jedną płytę zobaczyli że wchodzi i nara . Może to coś w Biosie muszę ustawić może coś z napięciem (ja się na tym niebardzo znam :) )
(( POMOCY !!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:35. |