![]() |
Nie mogę nagrywać z prędkością 52x
Posiadam nagrywarkę Lg Gce 8520b.Nagrywam płyty w programie Nero Burning Rom 5.5.10.7b.W teście tej nagrywarki jest napisane że płyty Xidex x48 i Tdk Speed X można nagrywać z prędk.52x.Tymczasem mi pokazuje największą prędk.48x.Co jest grane???
|
Aha :))
.....mój bios jest taki sam jak w teście czyli 1.0
|
Zobacz moj podpis :blee:
a probowales na lepszych plytach nagrywac (np tych indexowanych na 52x dobrych producentow)??? |
Na tanich plytach pisza takie bzdury ze niby x48 a naprawde maga byc nagrywane np. na x16. Nero sprawdza plytke i ogranicza predkosc nagrywania.
|
Re: Nie mogę nagrywać z prędkością 52x
Cytat:
|
To jest wina Firmware nagrywarki...;)
Obecnie każda ngrywarka posiada mechanizm kontrolujący jakość wkładanych do napędu płytek i odpowiednio modyfikuję parametry zapisu poprzez odczyt ATAPI z płyty.Jeśli dana płytka jest rozpoznawalna z bazą danych w Firmware nagrywarki wtedy dobiera optymalne parametry zapisu...prędkość, moc lasera. A jeśli próbujemy wypalić płytkę która w/g producenta napędu jest niskiej jakośći lub wogóle nie ma jej w bazie nośników...nagrywarka wyreguluje odpowiednio moc lasera i zredukuję prędkość zapisu do bezpiecznego poziomu. Dlatego polecam aktualizować biosy do nowszych ,gdzie zawsze dodano obsługę większej ilości nośników. ...............Pozdraiwiam................ |
Oto ja
Cytat:
Ok-jeszcze nie próbowałem......szczerze pisząc to nie jestem obeznany w tych sprawach .Pisząc o płytach indexowanych masz na myśli takie na których pisze 52x czy takie które nagrywarka może nagrywać z maxymalną prędkością właśnie taką? Poza tym to dla mnie dziwne że na testowanej nagrywarce nagrywają z taką prędkością na takich samych płytach a na mojej "takiej samej" nie.... Czy możliwe jest że na innym programie do nagrywania przy takich samych płytach może pokazać prędkość 52x? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:47. |