![]() |
wirtualny cd
Jak zainstalować wirtualny napęd CD?:'(
|
Trudno odpowiedzieć tak ogólnie ponieważ wiele programów ma taką możliwość np. Alcohol, CloneCD, WinOnCd, Daemon Tools.
Alcohol i CloneCD przy instalacji domyślnie instalują wirtualny napęd, jeżeli będziesz klikał OK, bez zmieniania czegokolwiek. |
Odradzam instalowanie wirtuala z Alcohola, ponieważ są problemy z wyłączeniem się komputera - nawet w nowszych niby poprawionych wersjach programu.
|
Cytat:
Nie wiem czy te kłopoty są w Win98 czy WinME...ale u mnie na WinXP nie mam kłopotów z wyłączeniem kompa....;) ;) ;) |
Cytat:
|
Poczytaj tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/search.php?a...g&pagenumber=2 Clone CD - Virtual drive 8)
|
Cytat:
|
Tez mialem problemy z wirtualem po zalozeniu Alcohola. Ustaly po wylaczeniu (w preferencjach ustawiasz liczbe wirtualnych napedow na 0). Zalezy, do czego Ci potrzeba. Mozesz skorzystac nawet z Nero, tez jest taka mozliwosc. Poza tym np. Daemon Tools, Virtual CD. Pozdr.:)
|
Ja robie virtual cd w Alcoholu. Wsystko jest ok i nie ma problemów z wyłączaniem kompa (win98se).
|
Cytat:
P.S. A może ty używasz Win98SE - on miał kłopoty z zamykaniem, a nie Alkohol |
Dzięki Wszystkim! I już po kłopocie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam P.S. Problem ten występował u mnie jak miałem Win ME, ale tylko przy pierwszym zamykaniu Windows po zaistalowaniu Alcohola. Dalsze zamykania systemu były bezproblemowe. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:49. |