![]() |
wolno sie wypala (mam Yamaha CRW-F1E)
mam Durona 650mhz, 384mb dimm 133mhz, dysk 5400 Samsunga 60gb, nagrywarka jest pod secondary master, cdroma nie mam podlaczonego, nie wiem moze jeszcze przeszkadzac Norton 2003, a mam Win2000 Prof. moglby ktos pomoc.
|
Re: wolno sie wypala (mam Yamaha CRW-F1E)
Cytat:
Włacz DMA - to naprawde daje kopa !! Norton moze przeszkadzac i to bardzo - jak ktos pisał Norton skanuje strumien danych i spowalnia bardzo skutecznie transfery. Powyłaczaj wszystkie te cuda w tle Włacz DMA zainstaluj ASPI i powinno być gut !! Aha zdefragmentuj hdd - to sie przydaje ! |
hmmmmmmmm
DMA mam ciagle wlaczone, nortona mam tez wlaczonego wiec go wylacze i zobacze, a dysku jeszcze nie defragmentowalem wiec tez zobacze, moze jeszcze jakies podpowiedzi jezeli te wszystkie pomysly by zawiodly :)
|
Stawiam na Nortona. Im nowsze wersje tym bardziej się wsysa w system. Nnprawdę potrafi spowolnić tym bardziej, że jak Yamaha odpali system ochrony zapisu to jest pewnie jak u Ciebie.
|
Ja mam Norton System Works 2003 i nagrywam na 44x bez żadnych problemów. Mam Win XP + SP1 i Athlona 2000 XP+
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Re: wolno sie wypala (mam Yamaha CRW-F1E)
Cytat:
Jaka jest prędkość wypalania? 16x? A jakie masz płytki? Bo jak jedzie na 16x, to sprawdź co jest napisane na tych płytkach - musi być minimum 44x a i to nie gwarantuje sukcesu, bo F1 swoje wie :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41. |