Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   To juz mnie wkurza ,pomocy (https://forum.cdrinfo.pl/f2/juz-mnie-wkurza-pomocy-17515/)

romo20 25.02.2003 21:31

To juz mnie wkurza ,pomocy

Witam ,
Problem nadal w toku .Chodzi o wypalanie muzy na wieze(tak zeby ta mogla ja odtwarzac nie chodzi o mp3).Z poczatku obwiniajac za ten fakt plytki nie przywiazywalem do tego uwagi ale teraz kiedy nagyrwam dla siebie zaczyna mnie to powaznie wkurzac .Ostatnio nagrywalem na dysanach black x4 w locie albumik w clone cd (znazaczylem audio cd) no i efekt wkurzajacy.Moja wieza nie umie przeczytac ,caly czas kreci plytka ,siostry lyka bez problemu no i trzeca wieza tez nie moze jej odczytac.Wczesniej jak kumple nagrywal to muza bez problemow sie odtwarzala na kazdym sprzecie wiec problem musi tkwic w nagrywarce albo w oprogoramowaniu ,pleas pomozcie .Mam dosyc przesluchiwania plyt na kompie ,gdzie tkiw blad ???
Nagrywarka to TEAC 52x24x52

Pabloz 25.02.2003 21:39

Wedlug mnie to zalezy od ktorej strony patrzac:

- starsze wieze chyba cosik sobie nie radza z czarnymi plytkami
- moze sprobuj jakichs innych plytek, jesli musisz to czarnych innej firmy, ale zrezygnuj wogole z czarnych

Pozdrawiam

Remix 25.02.2003 21:57

Witam!

nie nagrywaj audio w locie :)

Tomek777 25.02.2003 23:03

Na HDD do wav`ów, później jak najwolniejsze wypalanie. Jeżeli sprzęty czytały wcześniej, to będą i teraz.

pali 26.02.2003 17:01

Re: To juz mnie wkurza ,pomocy

Cytat:

romo20 napisa***322;(a)
[...] Ostatnio nagrywalem na dysanach black x4 w locie albumik w clone cd (znazaczylem audio cd) no i efekt wkurzajacy.Moja wieza nie umie przeczytac ,caly czas kreci plytka ,siostry lyka bez problemu no i trzeca wieza tez nie moze jej odczytac [...]
Nie nagrywaj w locie. Wydaje mi się, że programy kopiujące płytę mogą na nową płytkę kopiować błędy odczytu. Coś o tym czytałem na cdrinfo.pl - poszukaj.

pali 26.02.2003 17:08

Re: To juz mnie wkurza ,pomocy

Cytat:

romo20 napisa***322;(a)
Witam ,
Problem nadal w toku .Chodzi o wypalanie muzy na wieze(tak zeby ta mogla ja odtwarzac nie chodzi o mp3).Z poczatku obwiniajac za ten fakt plytki nie przywiazywalem do tego uwagi ale teraz kiedy nagyrwam dla siebie zaczyna mnie to powaznie wkurzac .Ostatnio nagrywalem na dysanach black x4 w locie albumik w clone cd (znazaczylem audio cd) no i efekt wkurzajacy.Moja wieza nie umie przeczytac ,caly czas kreci plytka ,siostry lyka bez problemu no i trzeca wieza tez nie moze jej odczytac.Wczesniej jak kumple nagrywal to muza bez problemow sie odtwarzala na kazdym sprzecie wiec problem musi tkwic w nagrywarce albo w oprogoramowaniu ,pleas pomozcie .Mam dosyc przesluchiwania plyt na kompie ,gdzie tkiw blad ???
Nagrywarka to TEAC 52x24x52

Problem jak widzisz, występuje losowo, więc to jest pewnie problem ze sprzętem czyli z nagrywarką lub z wieżami lub z płytkami.
Spróbuj jakoś wyeliminować możliwości.

Jeśli chodzi o płytki - tak jak Ci już kiedyś pisałem - spróbuj 650MB. Dostępne są np. TDK Audio o takiej pojemności (drogie, ok 2 zeta). Nagrywam na nich, gdy zależy mi na pewności odtworzenia na nieznanym sprzęcie.

Monter 26.02.2003 18:21

Prędkość nagrywania - max 8x
Płytki (barwa) - jak najjaśniejsze od spodu
Nagrywanie: z dysku a nie w locie
Płytki (typ): tylko 650 MB (74min) i omijaj nośniki 'no-name'

Starsze wieże po prostu nie czytają RW oraz wybrzydzają w nośnikach CDR, potestuj jakie płytki Ci chodzą najlepiej, trzymając się podanych wyżej kryteriów nagrywania. W nowszych sprzętach (druga wieża) problem odczytu znika.

-Sid-The-Rat=> 26.02.2003 19:02

w nowszch czytnikach - zwlaszcza bardzo wysokiej klasy (sony ES) - problem pojawia sie na nowo - te czytniki sprawdzaja atip plyty i NIE rusza plyty CDR i CDRW - wredne dbanie o kieszenie wydawcow...

co do tego jasnego spodu - nie upieralbym sie przy tym - zawsze myslalem ze to kontrast jest wazny - a taki granatowy verbatim jest bardizej kontrastowy niz bladozielony tdk - ale tu nie ma chyb reguly - potrenuj rozne plytki - jak nie chcesz placic - pozyczaj od innych juz angrane - i sprawdzaj

romo20 26.02.2003 19:10

Rozwiazanie ???

Witam ,
rozwiazanie problemu podsunal mi kumpel .Mial on taki sam prbolem i poradzil mi zebym w opcjach wybral zakladke CDA i w ustawieniach ogolenych wybral "strategie zalezna od urzadzenia" .Domyslnie bylo ustawione na strategie miejsca na dysku.No i musze przyznac ze wieza zaczela czytac plytki bezproblemow ,super szybko i bez przeklaman.Terazy tylko jak wypala sie kazdy utwor to jak sie konczy mp3 to bufor spada do zera na koncu utworu i gdy zaczyna sie nowa mp3 wypalac to znowu laduje sie do 100% i tak przy kazdym utowrze.O co chodzi z ta zmiana i jak mam nagrac kopie plytki na plytke z najlepsza jakoscia ?? probowalem robic obraz w clone cd ale po wypaleniu w clone nie chce sie u mnei na wiezyczce odtwarzac ?? Macie jakies rady ?? ufff ale sie rozpisalem
Pozdrawiam i piszcie co Wy na to ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:07.